Ексклюзиви
четвер, 19 червня 2008 19:43

Франція вилетіла заслужено

Груповий етап Євро-2008 завершився. Його підсумки обговорюємо із колишнім форвардом київського "Динамо" Віталієм Хмельницьким, 65 років.

Перше місце у групі "А" достроково завоювала Португалія. Чи правильно вчинили португальці, коли вирішили не напружуватися в поєдинку третього туру проти Швейцарії?

— Чвертьфінальний матч проти Німеччини покаже (на момент розмови результат зустрічі був невідомий. — "ГПУ"). А взагалі в португальців досить багато кваліфікованих гравців, яких треба використовувати на таких турнірах. Та і лідерам перепочинок не завадить. А підсумок боротьби в цій групі очікуваний. Португалія — найсильніша, а на друге місце могли претендувати три інші команди — Туреччина, Швейцарія, Чехія. За майстерністю вони однакові. Треба було брати непоступливістю. Вищий рівень у цьому плані показали турки. Хоча вони вже на турнірі нічого більше не зроблять. І склад в чвертьфіналі не буде найсильнішим, і психологічно турки розуміють, що свою справу зробили.

Групу "В" експерти заздалегідь вважали найслабшою. Ця думка підтвердилася?

— Так. Австрія та Польща — посередні команди. Німеччина, за винятком стартового матчу, демонструвала невиразну гру. Навіть хорвати, якими так захоплюються, у першому поєдинку відіграли дуже слабко.

Чи заслужено вилетіла з турніру Франція?

— Абсолютно. Без Зідана був шанс стати лідером у Рібері, але і він "зламався" в матчі проти Італії. Похилий вік лідерів команди — Тюрама, Макелеле. Травма Вієйра. Незрозумілі тренерські рішення Раймона Доменека. Невизначеність із оптимальним складом в атаці. І добре, що вийшла Італія, бо Румунія показала однотипний футбол — тільки від оборони.

Найбільше компліментів за ігровий стиль отримує збірна Нідерландів. Як оціните гру "помаранчевих"?

— Нідерланди діють, не підлаштовуючись ні під кого. Але сумніваюся, що їм треба було зарано розкривати карти. Можливо, це стане помилкою не надто досвідченого тренера Марко ван Бастена. У чвертьфіналі він Росію обіграє, а далі іспанці чи італійці налаштуються на Нідерланди серйозно.

Зараз ви читаєте новину «Франція вилетіла заслужено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути