понеділок, 06 липня 2009 19:41

Федерер побив рекорд Сампраса

27-річний швейцарець Роджер Федерер у неділю виграв Відкритий чемпіонат Великої Британії з тенісу. У фіналі він із рахунком 5:7, 7:6, 7:6, 3:6, 16:14 переміг американця Енді Роддіка, 26 років.

Тенісисти зіграли найдовший п"ятий сет у фінальному матчі за всю історію Вімблдону. Попередній рекорд — 9:7 — 2001-го встановили хорват Ґоран Іванішевич і австралієць Патрік Рафтер, а торік повторили іспанець Рафаель Надаль і Роджер Федерер.

Швейцарець виграв турнір ушосте за кар"єру.

— Це було важко, тому що Енді грав добре. Але я знав, що означає грати у фіналі Вімблдону і як це — грати п"ятий сет у фіналі, — розповідає. — Гадаю, показав свій найкращий теніс.

Тепер у Федерера найбільше титулів у турнірах "Великого шолома". Він побив досягнення американця Піта Сампраса, в якого їх 14.

Піт називає швейцарця найвидатнішим тенісистом.

— Роджер мій друг. Я не ображаюся на нього за те, що він обійшов мене за кількістю перемог. Якщо продовжить рухатися в тому ж напрямі і збереже здоров"я, то зможе мати 18 або й 19 титулів.

Енді Роддік жартома попросив вибачення в свого співвітчизника за поразку від Федерера. Американець утретє програв фінал британського чемпіонату. 2004-го і 2005-го він також поступився Федереру.

— Даруй, Пітте, я дуже старався, але Федерер — справжній чемпіон. Та все ж я сподіваюся, що настане день, коли й моє ім"я запишуть в історію Вімблдону.

Перемога повернула Роджерові звання першої ракетки світу. У новому рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР) за 6 липня Рафаель Надаль опустився на другу сходинку. Іспанець пропустив Вімблдон через травму коліна.

Зараз ви читаєте новину «Федерер побив рекорд Сампраса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути