Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 18:25

Фарери з Україною можуть зіграти в серпні

Відбірний матч між збірними Фарерів та України можуть перенести. Причина: кліматичні умови на островах, які ще ніколи не приймали поєдинків у березні. Поле п"ятитисячного стадіону "Свангаскард" у Тофтірі не має підігріву й укрите снігом. Уночі температура -4°С, удень — 0...+2°С. Учора ввечері, після підписання номера до друку, спеціальна комісія Європейської футбольної федерації (УЄФА) повинна була прийняти рішення щодо терміну проведення поєдинку.

— Я б хотів зіграти з Фарерами 22 серпня. Тоді на островах буде нормальна погода, прийнятний стан газону, і ми точно виграли б. Тепер переможний результат гарантувати не можу, — каже головний тренер збірної України Олег Блохін, 54 роки, на прес-конференції у середу. — Ми можемо приземлитися на островах, вийти на поле, а суддя відмінить матч через кліматичні умови. І для цього летіти 15 годин? А якщо й гратимемо, то яку тактику обирати для поєдинку на снігу та льоду?

Зате у збірній України немає кадрових проблем.

— Тільки Шуст вилетів. Ще в Ротаня ушкодження. Усі здорові. Усе гаразд у Шевченка. Взагалі його проблеми в "Челсі" — надумані пресою, — стверджує Блохін.

Він не викликав до збірної нападаючого київського "Динамо" Артема Мілевського. Чи не виховує тренер футболіста таким чином?

— Я не у виправно-трудовій колонії працюю. Сказав Артемові, що рівень його гри мене не влаштовує. Мілевському давно слід відпрацьовувати аванси, які йому дала преса та вболівальники.

Своє ставлення до переходу Тимощука із "Шахтаря" до "Зеніта" наставник прокоментував так:

— Професіонал прийняв рішення. Тимощук давно хотів піти. Давить на нього тільки сума компенсації (20 мільйонів доларів). Усі чомусь вирішили, що за такі гроші він повинен на голові бігати і грати за всю команду.

В останньому товариському матчі з Ізраїлем Блохін спробував нову зв"язку центральних захисників Русол — Чигринський.

— Післяматчевий аналіз показав, що вони непогано зіграли. Як і вся команда. Дивно, бо матч відбувався у лютому. Тому й ставлення футболістів до нього було, чесно скажу, не дуже.

Капітан збірної України Андрій Шевченко, 30 років, вважає, що показати нормальний футбол на полі в Фарерах буде важко.

— Можливо, взагалі не зіграємо. Але професійний футболіст має бути готовим до того, що проведенню матчу завадять форс-мажорні обставини. Прилетимо, але на поле не вийдемо? Такого у моїй кар"єрі ще не було. Хоча в чемпіонаті України грав на таких городах. Наприклад, в Івано-Франківську.

Матч Фарери — Україна було заплановано на суботу, 24 березня. Початок — о 17.00 за Києвом. УТ-1 вирішив питання з прямою телетрансляцією поєдинку. Головним арбітром зустрічі УЄФА призначив словенця Даміра Скоміну.

Зараз ви читаєте новину «Фарери з Україною можуть зіграти в серпні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути