Ексклюзиви
середа, 17 серпня 2011 06:15

Фабреґас дозволить "Барселоні" мати три базові схеми

Автор: фото: REUTERS/Gustau Nacarino
  Сеск Фабреґас — вихованець школи ”Барселони”. До ”Арсенала” переїхав 2003-го 16-річним
Сеск Фабреґас — вихованець школи ”Барселони”. До ”Арсенала” переїхав 2003-го 16-річним

24-річний іспанський футболіст Сеск Фабреґас перейшов з лондонського "Арсеналу" до "Барселони". Півзахисник уклав п'ятирічний контракт із каталонським клубом. Сума трансферу — 39 млн євро.

"Барселона" — найсильніша команда Європи. Півзахист — найпотужніша ланка команди. Разом із заслуженим тренером В'ячеславом Грозним, 55 років, визначаємо базові ігрові схеми "Барси" з приходом Сеска Фабреґаса.

1. 1-4-3-3

"Барселона" завжди будує свої дії від атаки. Тому практично у кожному матчі виходитимуть троє нападаючих. Найімовірніше, Вілья — зліва, Мессі — в центрі, Санчес — справа. Педро завжди буде готовий підмінити флангових. Можливо, й Афеллай, якщо його не продадуть до кінця серпня.

Півзахист наставник "Барселони" Хосеп Гвардіола побудує на трьох фігурах. Основний — Хаві — діятиме в опорній зоні. Трохи вище — Фабреґас. Лівіше — Іньєста.

2. 1-4-4-2

Вілья — непоганий форвард, але не топ-рівня. Цілком можливий спад у його грі. Допускаю, що в окремих матчах, зокрема проти "Реалу", "Барса" гратиме у два нападаючих. Мессі — Санчес/Педро. Такий хід дасть змогу Гвардіолі відсунути Іньєсту на позицію лівого півзахисника, а Фабреґаса — правого. Сеск грав так на Євро-2008. Тоді до Хаві додасться ще один опорник. Перший кандидат — Бускетс. Другий — Кейта. Третій — Тіаґо Алькантара. Маскерано гратиме у центрі захисту. По-перше, часто травмується Пуйоль. По-друге, поки що не в формі Абідаль, тому можливе переведення Пуйоля на позицію лівого захисника.

3. 1-3-6-1

Дуже доцільна схема для "Барселони", де все побудоване на контролі м'яча. Троє захисників — Пуйоль, Піке — правий центральний, Абідаль — лівий центральний. Тоді за фланги повністю відповідатимуть Дані Алвеш справа та Іньєста зліва. А у центрі створюється потужний кулак із найтехнічніших гравців — Хаві-Бускетс-Фабреґас-Мессі, які обслуговуватимуть єдиного нападаючого, Вілью чи Педро.

Зараз ви читаєте новину «Фабреґас дозволить "Барселоні" мати три базові схеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути