пʼятниця, 05 жовтня 2007 17:33

"Дніпро" та "Металіст" вибули з Кубка УЄФА

Автор: фото: REUTERS/Гліб ГАРАНІЧ
  Хішам Махдуфі (праворуч) щойно вдруге вивів ”Металіст” уперед. Його вітає захисник Мілан Обрадович
Хішам Махдуфі (праворуч) щойно вдруге вивів ”Металіст” уперед. Його вітає захисник Мілан Обрадович

Дніпропетровський "Дніпро" та харківський "Металіст" не змогли пробитися до групового турніру Кубка УЄФА. Минулого четверга українські команди проводили повторні домашні матчі першого раунду турніру.

20 вересня у Шотландії "Дніпро" зіграв унічию з місцевим "Абердіном" — 0:0. Для того щоб пройти далі, підопічним Олега Протасова слід було перемагати вдома. У першому таймі матчу господарі поступилися суперникові — 0:1. На 28-й хвилині флангову передачу Фостера зліва головою замкнув Маккі. Дніпряни зрівняли рахунок за 15 хвилин до закінчення зустрічі. Матч закінчився з рахунком 1:1.

— Загалом "Дніпро" відіграв непогано, — розповідає "ГПУ" колишній форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко, 38 років. — Дніпряни постійно "висіли" на воротах суперника. Але забивати завжди важко, коли в обороні суперника сидять 10 чоловік. Ну і фланги... Якщо до перерви у "Дніпра" вони ще працювали, то після неї команда збилася на навал. Іншого вибору за такого рахунку і не було.

Чи достатньо ефективно діяв лідер "Дніпра" Назаренко?

— Як завжди, він намагався вести гру. Щось виходило, щось ні.

Вибір виконавців у Протасова невеликий

Після перерви "Дніпро" застосував тактику дальніх ударів. Це було правильно?

— З одного боку, результату після цих ударів — нуль. З другого — коли бив той же Кравченко, вони були досить небезпечними. Так що це неоднозначно.

Тактично "Абердін" переграв "Дніпро"?

— Тактично ніхто нікого не переграв. Команди грали так, як можна було спрогнозувати. Просто організація гри в обороні, як показують матчі чемпіонату України, у дніпрян ще не налагоджена. Та й вибір виконавців у Протасова невеликий.

Після вильоту з єврокубків "Дніпру" буде легше в чемпіонаті України?

— За друге місце та вихід до кваліфікації Ліги чемпіонів мають поборотися. Особливо враховуючи, що "Динамо", принаймні до кінця року, гратиме на євроарені.

Два тижні тому в Англії "Металіст" зіграв 1:1 із "Евертоном". У домашньому поєдинку харків"ян влаштовувала і нульова нічия. Команда Мирона Маркевича двічі виходила вперед, але дозволяла "Евертону" зрівнювати рахунок. Наприкінці зустрічі гості забили третій м"яч. "Евертон" переміг — 3:2.

"Металіст" влаштовувала нульова нічия. Чи варто було на неї грати? — запитую в заслуженого тренера України Анатолія Заяєва, 75 років.

— Якби з перших хвилин суперник почав атакувати, не виключено, що тренер харків"ян Маркевич діяв би саме так. Але до перерви гра в "Металіста" йшла легко і не було потреби щось змінювати. Тактично гнучко слід було зіграти вже за рахунку 2:1, наситити й не програти центр поля. І звичайно, не припускатися такої помилки, як Папа Гуйє — хоча б очко до таблиці коефіцієнтів Україні здобули. Але все одно Маркевич молодець — створив непогану команду. Просто англійці виявилися сильнішими духом. Там грають іспанець Артета, південноафриканець Пієнаар, американець Ховард. Але грають як патріоти Англії. Цього нашим легіонерам треба повчитися.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" та "Металіст" вибули з Кубка УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути