середа, 11 січня 2006 20:32

"Дніпро" чекає на Протасова?

 

Минулого тижня "Дніпро" і "Шахтар" синхронно програли матчі Кубка УЄФА на власному полі. Всі остаточно зрозуміли: тої команди "Дніпра", яка два роки тому стала головним постачальником гравців до збірної, вже не існує.

Намагання тренера Євгена Кучеревського зміцнити дисципліну не  підтримало керівництво клубу. Воно стало на бік футболістів, і тренер пішов. А повернутий до основного складу любитель спиртних напоїв Олександр Рикун не зміг підняти команду на колишній рівень. Тепер, після поразки від болгарського "Літекса" (0:2), всі очікують змін.

Вони, безперечно, будуть. Ходять чутки, що переговори про перехід взимку до київського "Динамо" ведуть дніпропетровці Андрій Русол, Олег Шелаєв та Сергій Назаренко. А на місце тренера "Дніпра", за тими ж чутками, запрошено зірку команди 80-х Олега Протасова. Здобувши тренерський досвід у Греції, він без особливого успіху очолює румунський клуб "Стяуа". Невдача в Румунії може стимулювати Протасова повернутися до рідного Дніпропетровська.

Уперше за нову історію команди вболівальники "Шахтаря" освистали своїх гравців

Звичайно, дуже важливо, хто залишить, а хто поповнить та очолить "Дніпро". Але для українського футболу ще важливіше, чи буде продовжено унікальний для команди такого рівня курс на комплектування вітчизняними футболістами та відмову від запрошення іноземців.

У "Шахтаря" проблеми іншого характеру. Відверте небажання донецького "інтернаціоналу" грати на повну силу проти румунського "Рапіда" було аж занадто помітним. Не можна сказати, що раніше "шахтарі" не грали "підозрілих" матчів. Але тоді вони перемагали і дивну легкість успіху пояснювали значною перевагою над суперниками. Переконливо ж програвати, імітуючи вперту боротьбу, донецькі "іноземці" чи то не захотіли, чи то не змогли. І вболівальники почали освистувати своїх. Тоді бразилець Франселіно Матузалем двічі показав трибунам фігуру, за яку зі збірної Німеччини колись вигнали Штефана Еффенберга. Як хочу, мовляв, так і граю.

Змити з себе ганьбу поразки  від румунського "Рапіда" (0:1) донецькі бразильці повинні у грі проти деморалізованого "Дніпра", а також в останньому матчі групи Кубка УЄФА з французьким "Ренном". Поразки в цих поєдинках можуть означати для "Шахтаря" втрату вже тепер чемпіонського титулу і хоч яких-небудь європейських перспектив. Якщо так станеться, нового тренера (замість румуна Мірчі Луческу) доведеться шукати й Ахметову.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" чекає на Протасова?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути