Ексклюзиви
вівторок, 16 листопада 2010 04:45

Для Григорія Суркіса це вигідний варіант

Автор: фото: Reuters/Kai Pfaffenbach
  Марчелло Ліппі очолював збірну Італії на двох останніх турнірах Кубка світу
Марчелло Ліппі очолював збірну Італії на двох останніх турнірах Кубка світу

Італійський тренер Марчелло Ліппі, 62 роки, може очолити футбольну збірну України. Він погодився на переговори з Григорієм Суркісом, керівником вітчизняної Федерації футболу. Очікують, що у середу Ліппі відвідає Женеву, де українська збірна проведе товариський матч проти Швейцарії.

Найочевидніша перевага у запрошенні Марчелло — його кваліфікація. Італієць вигравав Лігу чемпіонів та Кубок світу. Подібним може похвалитися тільки Вісенте Дель Боске, головний тренер збірної Іспанії.

Ліппі — прекрасний тактик, уміло керує грою по її ходу. Його базова схема — 1-4-4-2, але в залежності від ситуації вона може змінитися на 1-4-3-3 або 1-4-4-1-1. Марчелло уміє будувати колективи. Саме його "Ювентус" у середині 1990-х перервав гегемонію "Мілана" у чемпіонаті Італії. 2001 року Ліппі повернувся до клубу після дворічної перерви та успішно перелаштував гру команди без колишнього лідера, Зінедіна Зідана.

Суркіс хотів запросити Ліппі 2007-го, коли шукав заміну Олегу Блохіну. Тепер це зробити буде значно легше — Італія з Ліппі не вийшла з групи на Кубку світу-2010. І на батьківщині авторитет тренера упав.

Ліппі вигідно прийняти пропозицію українців. У його віці краще тренувати збірну — ця робота забирає менше сил і дає можливість частіше бувати на батьківщині. Для Суркіса це шанс довести, що він здатний запросити сильного іноземного тренера і застрахуватися на випадок провалу на Євро-2012 — мовляв, я зробив усе, що міг. Поставив самого Ліппі, а не сумісника Маркевича чи недосвідченого Калитвинцева.

Марчелло Ліппі може очолити збірну України
Зараз ви читаєте новину «Для Григорія Суркіса це вигідний варіант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути