вівторок, 20 липня 2010 06:32

"Динамо" вперше перемогло в сезоні

У центральному матчі другого туру футбольної прем"єр-ліги віце-чемпіон київське "Динамо" здолав володаря національного Кубка сімферопольську "Таврію" — 2:1. У киян відзначилися Роман Єрьоменко та Андрій Шевченко. М"яч у відповідь забив Лакі Ідахор.

— Живу на Донбасі, маю чотири дочки і п"ятеро внуків. На футбол прийшов із наймолодшим, 10-річним Іваном, — каже перед початком матчу Володимир Андрійович, 75 років, уболівальник "Динамо". — Раз у рік гостюю в київських родичів. Я тут народився і виріс. А "Шахтарем" не цікавлюся, на "Донбас Арену" не ходжу. "Таврію" кияни переможуть з рахунком 3:0.

"Динамівці" вже на полі. Артем Мілевський отримує з рук генерального директора прем"єр-ліги Олександра Єфремова приз найкращого бомбардира минулого сезону. Форвард забив 17 м"ячів. Свій кубок отримує і капітан киян Андрій Шевченко. Уболівальники визнали його найкращим гравцем торішньої команди. Нападник передає трофей адміністраторові клубу. Кубок падає на газон, але Олександр Чубаров встигає його підхопити.

Зі старту у складі "Динамо" з"явився аргентинець Факундо Бертольйо. Це одне з придбань команди. За 20-річним півзахисником із трибуни вболівають батьки, молодший брат і сестри. Із його передачі Роман Єрьоменко забиває перший м"яч у зустрічі. Трохи пізніше неакуратна гра Бертольйо призведе до голу у ворота киян. У другому таймі замість Факундо виходить Денис Гармаш.

— Факундо важко адаптуватися, — каже після матчу Мілош Нінкович, 25 років. — Коли я перейшов у "Динамо", мені також було 19 років (20 років Бертольйо виповнилося вже в Україні. — "ГПУ"). Думаю, додаватиме від гри до гри.

У міжсезоння на стадіоні поміняли газон

Нечисленні вболівальники "Таврії" вивішують банер "Долой )6:0ккейные счета". Натякають на торішній матч, який сімферополяни програли з рахунком 6:0.

На 16-й хвилині матчу Андрій Шевченко заробив пенальті. Сам його і реалізував. Минулого сезону штатним пенальтистом був Мілевський.

— Ми з Шевою домовилися, що будемо бити пенальті по черзі, — пояснює Артем після гри.

У міжсезоння на стадіоні "Динамо" поміняли газон. Тепер футболісти грають на траві заввишки 1,8 см. Раніше трава росла до 3,5 см.

У вівторок, 27 липня, кияни зіграють перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти бельгійського клубу "Ґент". Його представники спостерігали за матчем "Динамо".

— Ми нічого не приховували, грали у свою гру. Нехай наш суперник готується і боїться, — запевняє форвард "Динамо" Андрій Ярмоленко, 20 років.



Футбол. Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. Результати матчів другого туру


"Металург" (Донецьк) — "Оболонь" (Київ) — 3:0

"Севастополь" (Севастополь) — Металіст (Харків) — 0:0

"Ворскла" (Полтава) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 1:3

"Динамо" (Київ) — "Таврія" (Сімферополь) — 2:1

"Зоря" (Луганськ) — "Арсенал" (Київ) — 0:2

"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Волинь" (Луцьк) — 2:0

"Металург" (Запоріжжя) — "Шахтар" (Донецьк) — 1:1

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Карпати" (Львів) — 0:0


Третій тур


23 липня (п"ятниця)

19.00 "Волинь" — "Кривбас" (ТРК "Футбол")

21.00 "Металіст" — "Динамо" ("1+1")


24 липня (субота)

16.00 "Таврія" — "Металург" Д (Перший Національний)

18.00 "Арсенал" — "Севастополь" ("Кіно")

20.00 "Іллічівець" — "Дніпро" (ТРК "Футбол")


25 липня (неділя)

16.00 "Оболонь" — "Ворскла" (Перший Національний)

17.00 "Карпати" — "Металург" З (ТРК "Футбол")

19.00 "Шахтар" — "Зоря" (ТРК "Футбол")


Чемпіон втратив очки на виїзді

Донецький "Шахтар" не зміг переграти запорізький "Металург" — 1:1. "Гірники" пропустили в першому таймі гол від Майкла Алозіє. Відігралися після перерви зусиллями Фернандіньйо.

— Ніхто не очікував такого результату, — каже "ГПУ" екс-гравець запоріжців, захисник "Шахтаря" Сергій Кривцов, 19 років. — Футболістам було важко грати за такої погоди (у Запоріжжі температура повітря сягала +35°С. — "ГПУ"). Крім того, "Шахтар" — це хороший подразник для суперників. Тренеру навіть не потрібно налаштовувати футболістів на гру. Мотивація у гравців і так максимальна.

"Гірників" підвела реалізація гольових моментів. До того ж у воротах "металургів" упевнено діяв молодий голкіпер Максим Коваль.

Сергій Кривцов дивився матч із трибуни. Напередодні він зіграв за молодіжний склад "Шахтаря" і відзначився голом.

— Я зараз відновлююся після травми, — каже. — Як тільки Містер (тренер гірників Мірча Луческу. — "ГПУ") дасть мені шанс, спробую зробити все можливе, щоб закріпитися в основному складі. Дуже хотілося б зіграти в Лізі чемпіонів.

Про можливий трансфер у "Шахтар" футболіста збірної Хорватії та лондонського "Арсенала" Едуардо захисник "гірників" нічого не чув.

— Можливо, щось про це знають Даріо Срна та президент клубу Рінат Ахметов, — каже Сергій Кривцов. — Не думаю, що в команди є проблеми з нападниками. Вони всі кваліфіковані, просто їм не вдалося реалізувати свої моменти. Вони мали забивати "Металургу" не один і не два м"ячі. Містер дав завдання команді відірватися від переслідувачів на якомога більшу відстань. У першому турі "Динамо" зробило нам приємний сюрприз, втративши очка в матчі з "Оболонню" (2:2. — "ГПУ"). Тепер і ми недорахувалися балів.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вперше перемогло в сезоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути