вівторок, 07 серпня 2018 07:20

"Динамо" втретє поспіль перемогло "Шахтар"

 

У центральному матчі чемпіонату України з футболу київське "Динамо" перемогло вдома донецький "Шахтар" — 1:0.

Головним у матчі стало тренерське протистояння Олександр Хацкевич — Паулу Фонсека. Тренер киян утретє поспіль переграв свого колегу. Матч розвивався так, як було зручно динамівцям. Гості багато контролювали м'яч, але до воріт Бойка майже не доходили. Господарі позиційно оборонялися, не даючи можливість гравцям "Шахтаря" отримати простір, і сподівалися на швидкі контратаки чи перехоплення м'яча на чужій половині поля.

Вирішальним у останніх матчах між "Динамо та "Шахтарем" є перший гол. Команда, яка забивала першою — завжди доводила гру до перемоги. Гол дозволяв динамівцям ще більше закритися біля своїх воріт, остаточно нівелюючи перевагу гравців "Шахтаря" в індивідуальній майстерності та швидкості.

У першому таймі гравці "Шахтаря" контролювали м'яч, але більше небезпечних моментів створив суперник.

Гра в другому таймі не змінилася. Гості більше були із м'ячем, але особливої гостроти не створювали. А динамівці активніше почали зустрічати суперників на середині поля. Кияни краще комбінували. Гол Вербича — наслідок помилки голкіпера "Шахтаря" Андрія П'ятова, але загалом він підтвердив кращу гру "Динамо".

Після пропущеного голу "Шахтар" збільшив швидкості й мав кілька неочевидних моментів, щоб відігратися. У певний момент киянам було сутужно відбиватися, але вони змогли відвести гру зі свого карного майданчика. Хацкевич освіжив склад, замінивши всіх центральних півзахисників. Натомість ходи Фонсеки були запізнілі та нелогічні.

"Шахтар" може нарікати на суддівство. Арбітр не призначив пенальті у ворота "Динамо" за порушення Миколи Морозюка на Алану Патрику. З іншої сторони, ще до цього опорник донеччан Тарас Степаненко міг отримати червону картку за фол проти Бесєдіна. Арбітр показав жовту: Можаровський робив усе, аби своїми рішеннями мінімально впливати на хід матчу.

Мобільність, самовіддача і виконання тренерської настанови — складові успіху "Динамо". "Шахтар" виглядав прогнозовано. Команда потребує перебудови. Невідомо — чи впорається з нею тренерський штаб Паулу Фонсеки.

"Славія" уміло грає за розіграшу стандартних ситуацій

7 серпня "Динамо" стартує у кваліфікаційному турнірі Ліги чемпіонів. Перший суперник — чеська "Славія", з якою команді Олександра Хацкевича належить спочатку зіграти на виїзді.

— "Славія" — фізично міцна команда, потужна в повітрі й небезпечна за розіграшу стандартних ситуацій, — каже футбольний менеджер 49-річний В'ячеслав Заховайло, який живе та працює в Чехії. — Грає за схемою 1–4–2–3–1. Але можливі зміни та перехід на гру в два форварди. Тренер Їждрих Трипишовськи робить ставку на молодих футболістів. Ідеалом у професії для нього є німець Юрген Клопп, нинішній наставник англійського "Ліверпуля". Серед гравців "Славії" варто відзначити центрального півзахисника Йозефа ­Гушбауера, флангових — Мирослава Стоха і Яна Сікору, який може грати й центрального атакувального, форварда Мілана Шкоду.

3 серпня "Славія" у рамках чемпіонату Чехії приймала "Опаву" й перемогла — 3:1. Суперник "Динамо" після трьох турів лідирує. Як і команда Олександра Хацкевича, "Славія" здобула три перемоги в трьох матчах.

Ліга чемпіонів 2018/19

Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд. Перший матч

7 серпня, вівторок

"Славія", Прага, Чехія — "Динамо", Київ, Україна

20:30. Прага. Стадіон "Еден Арена", розрахований на 20 тис. глядачів. Прогноз погоди: +31°С

Суддя: Крейг Поусон, 39 років, Англія

ТБ: "2+2". Текстова трансляція: gazeta.ua

Ліга Європи 2018/19

Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд. Перші матчі

9 серпня, четвер

20:00 "Маріуполь" — "Бордо", Франція ТБ: "Футбол 1"

21:30 "Зоря" — "Брага", Португалія ТБ: "2+2"

Примітка: час — київський

Футбол. Чемпіонат України 2018/19. Прем'єр-ліга

Результати матчів третього туру

"Динамо", Київ — "Шахтар", Донецьк — 1:0 (0:0)

3 серпня. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". 46785 глядачів, розрахований на 70050. 25 градусів.

Суддя: Юрій Можаровський, Львів

"Динамо": Бойко — Кендзьора, Бурда, Кадар, Морозюк — Буяльський (Че Че, 84), Сидорчук-к (Андрієвський, 73) — Циганков, Шепелєв (Гармаш 63), Вербич — Бесєдін. Тренер: Олександр ­Хацкевич, Білорусь

"Шахтар": П'ятов — Данченко, Хочолава, Ракицький, Ісмаїлі — Степаненко (Фернандо, 76), Патрик — Тайсон-к (Тотовицький, 84), Коваленко (Майкон, 89), Марлос — Мораес. Тренер: Паулу Фонсека, Португалія

Гол: Вербич, 64

Попередження: Хочолава, 30, Ісмаїлі, 51, Степаненко, 55, Буяльський, 57

"Десна", Чернігів — "Олександрія", Кіровоградщина — 0:2; "Зоря", Луганськ — "Чорноморець", Одеса — 1:1; "Арсенал", Київ — "Маріуполь", Донеччина — 1:2; "Ворскла", Полтава — "Львів" — 1:0; "Карпати", Львів — "Олімпік", Донецьк — 2:2

Четвертий тур

10 серпня, п'ятниця

19:00 "Олімпік" — "Львів" ТБ: "Футбол 1"

11 серпня, субота

19:30 "Шахтар" — "Ворскла" ТБ: "Футбол 2"

12 серпня, неділя

17:00 "Олександрія" — "Арсенал" ТБ: "Футбол 1"; 17:00 "Карпати" — "Зоря" ТБ: ZIK

19:30 "Чорноморець" — "Десна" ТБ: "Футбол 1"; Матч "Маріуполь" — "Динамо" відбудеться 26 вересня, середа

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" втретє поспіль перемогло "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути