Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2011 00:45

"Динамо" подолало "Манчестер Сіті"

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Захисник ”Манчестер Сіті” Джуліан Лескотт (№19) протистоїть півзахиснику ”Динамо” Денису Гармашу
Захисник ”Манчестер Сіті” Джуліан Лескотт (№19) протистоїть півзахиснику ”Динамо” Денису Гармашу

Київське "Динамо" перемогло "Манчестер Сіті" — головного фаворита Ліги Європи. У четвер підопічні Юрія Сьоміна поступилися у 1/8 фіналу виїзного матчу — 0:1, але цей рахунок їх влаштував після виграшу в Києві — 2:0.

Прилітаємо до Манчестера напередодні гри опівдні за місцевим часом. Температура повітря + 9°С, а небо впродовж двох днів перебування в місті постійно затягнуте хмарами. Проте обходиться без дощу, інколи зривається вітер.

Водій автобуса, який має відвезти нас з аеропорту до готелю, одразу починає розмову про завтрашній матч. Він переконаний в успіху "Динамо", але за умови:

— Якщо кияни зуміють впоратися з Тевесом та Сілвою. Утім, іспанець зараз у посередній формі. Проблем із ним бути не повинно.

Самого водія підсумок протистояння не цікавить. Джейсон народився в передмісті Манчестера, але вболіває за "Лідс". Команда нині виступає в першій лізі місцевого чемпіонату. Водій демонструє значок "Лідса", прикріплений на його краватці. Коли я наступного дня показую йому фірмовий брелок "Манчестер Юнайтед" із написом "Руні", Джейсон презирливо хитає головою.

Напередодні матчу Юрій Сьомін проводить прес-конференцію. Хто замінить травмованого Мілевського, не каже. А журналісти ще не знають, що форвард Артем Кравець захворів і на поле точно не вийде. За таких умов зрозуміло, що з перших хвилин з'явиться  Нінкович, а "Динамо" зіграє за схемою 1-4-5-1. Це підтверджує і передматчева двосторонка, на якій гравці "основи" одягають жовті жилетки. Доки футболісти бігають, тренери "Динамо" — Лужний та Ребров — організували змагання на влучність. Б'ють метрів із 30 по воротах. Перемагає Ребров: дві з трьох його спроб досягають мети, у Лужного — одна.

Безпосередньо перед грою першим на розминку вибігає голкіпер та капітан "Динамо" Олександр Шовковський. Іде у ворота, за якими розташований фан-сектор киян. У ньому 3 тис. уболівальників — прибулі з України і місцеві представники діаспори.

Перед стартовим свистком для них умикають "Червону руту", диск із записом якої заздалегідь привезла київська делегація.

Стадіон заповнений на дві третини. Третій ярус 48-тисячної арени, там, де майорить напис "шейх Мансур, Манчестер дякує тобі", — порожній. Уболівають місцеві галасливо, але не в унісон і оригінальністю скандування не відрізняються: "Уперед, Сіті, уперед".

На перших хвилинах гравці-господарі це й роблять. Індивідуальна майстерність Сілви, Тевеса, Балотеллі розриває оборонні лінії "Динамо". Гості легко дозволяють себе обігрувати й у них слабко працює підстраховка. Фізично кияни також поступаються. У березні вони й так не в оптимальній формі, а суперник має у складі Де Йонга, Баррі — майстрів пресингу, з якого киянам вирватися не вдається. У наших не тримається м'яч і, через слабку роботу середньої лінії, додаткове навантаження лягає на оборонців. Ті відіграли з помилками, але все одно саме ця ланка була найкращою в "Динамо".

Тевес знітився після енергійного початку матчу, хоча його можна вважати співавтором голу Коларова, бо ефективно закрив огляд Шовковському. Але в тому моменті недопрацював ще й Гусєв, який запізно вибіг зі "стінки" і не встиг блокувати удар серба.

Рахунок 0:1 тривожний. Але англійський клуб на другий тайм виходить у меншості через вилучення Балотеллі. Сьомін випускає Зозулю замість Нінковича. Він може зачепитися за м'яч, і швидший за Шевченка. Андрій матч провалив. Зозуля теж відіграв не блискуче, але кілька разів змусив "фолити" на собі суперника,  головне ж — став прямо перед його останнім оборонцем "МС", розтягуючи захист опонента.

Атакувальна гра у "Динамо" не виходить. Практично "мовчали" фланги, слабко зіграв Єрьоменко, менше перехоплень, ніж зазвичай, зробив Вукоєвич. І тільки головна вісь захисту: Шовковський—Юссуф—Алмейда трималася впевнено, практично без помилок.

Наприкінці гри тренер "МС" Роберто Манчіні робить акцент на фланги — випускає Мілнера та Джонсона. Але Даніла Сілва й Попов діють уважно.

Після матчу Сьомін визнає, що матч у Манчестері — найгірший для команди у 2011 році.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" подолало "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути