Ексклюзиви
середа, 18 березня 2009 16:07

"Динамо" переважає "Металіста" у фізичній готовності

Автор: фото: PHL
  Півзахисник киян Огнен Вукоєвіч забив єдиний м’яч у першому поєдинку ”Динамо” та ”Металіста”. Повторний матч ключовий опорник столичної команди пропускатиме через дискваліфікацію
Півзахисник киян Огнен Вукоєвіч забив єдиний м’яч у першому поєдинку ”Динамо” та ”Металіста”. Повторний матч ключовий опорник столичної команди пропускатиме через дискваліфікацію

У Харкові відбудеться повторний поєдинок 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Місцевий "Металіст" на 42-тисячному однойменному стадіоні, який через реконструкцію зможе прийняти лише 30 тис. глядачів, гратиме з київським "Динамо". Поєдинок розпочнеться о 19.00. Французьку бригаду арбітрів очолить 40-річний Лоран Дюамель.

Київський поєдинок тиждень тому виграло "Динамо" — 1:0. Аналізуємо переваги команд за позиціями гравців.

Воротарі

Олександр Горяїнов ("Металіст") — 6,5

Не пропускав у єврокубках сім матчів поспіль. Надійний на лінії воріт, з непоганою реакцією, проте має проблеми з грою на виходах — тому й пропустив гол у Києві.

Станіслав Богуш ("Динамо") — 6,0

Намагається діяти на лінії воріт, на виходах грає у разі крайньої необхідності. Потрапивши минулої осені в горнило Ліги чемпіонів, почувався спокійно та впевнено. Взимку зазнав травми м"язів живота. Вимушена втрата форми і те, що сезон тільки починається, не дозволили Станіславу вийти на рівень, який він демонстрував восени.

Праві захисники

Джонатан Майдана ("Металіст") — 6,0

Зосереджується на оборонних функціях, в атаку йде рідко.

Бетао ("Динамо") — 6,5

Універсал, який може зіграти і в центрі, і справа — чіпкий, відчуває гру. У першому матчі дозволив обіграти себе Олійнику, але голом у ворота "Динамо" це не завершилося.

Центральні захисники

Папа Гуйє — 6,0, Мілан Обрадовіч — 6,0 ("Металіст")

Непогано доповнюють один одного, але на швидкі ходи суперника не завжди реагують. Як результат  — вилучення Гуйє у матчі чемпіонату проти "Динамо".

Тарас Михалик — 6,5, Горан Саблич — 6,0 ("Динамо")

Гра Михалика позбавлена ефектності, зате проста і надійна. Опиняється у потрібних місцях. Саблич вправний у повітряній боротьбі, протиборствах. Його мінус — відсутність торік ігрової практики, проте мотивації довести свою потрібність "Динамо" достатньо.

Ліві захисники

Віталій Бордіян — 5,5 ("Металіст")

Універсальний виконавець, але більш підходить для ущільнення гри всередині поля. Замінить дискваліфікованого Ганцарчика, тому що вузькоспеціалізований лівофланговий Конюшенко останній матч провалив.

Андрій Несмачний — 6,0 ("Динамо")

Уміло долучається до атаки, проте в обороні не завжди встигає відпрацьовувати. Може поступитися у боротьбі один на один.

Центральні півзахисники

Сергій Валяєв — 6,0, Валентин Слюсар — 6,0, Едмар — 6,5 ("Металіст")

Валяєв та Слюсар — різнопланові виконавці, які встигають відпрацювати і в атаці, і в обороні. Брак високої техніки компенсують працездатністю. На Едмара за відсутності ушкодженого Рикуна ляже уся робота щодо організації атак.

Бадр Каддурі — 6,5, Карлос Корреа — 6,5, Олександр Алієв — 6,5 ("Динамо")

Ця позиція киян виграшна. Мобільність Каддурі, уміння Корреа дати точну передачу та здатність Алієва налагодити зв"язок з нападаючими — очевидні козирі гостей.

Флангові півзахисники

Денис Олійник — 6,0, Роман Єрьоменко — 6,0 ("Динамо")

Плюси Олійника — різкість та швидкість, уміння опинитися у потрібному місці. Єрьоменко тихохідний для гри на фланзі, але готовий чітко оборонятися. Функціональність також на рівні, що дозволяє йому несподівано долучитися до атаки й успішно завершити її, як у домашньому поєдинку проти "Фенербахче".

Нападаючі

Джексон Коельо — 6,5, Марко Девіч — 6,0 ("Металіст"), Артем Мілевський — 6,5, Артем Кравець — 6,5 ("Динамо")

"Металісту" бракує "стовпа" — потужного форварда, який міг би нав"язати боротьбу. Коельо і Девіч люблять атакувати "з глибини". Схожі проблеми й у "Динамо", але її компенсує добре відлагоджена взаємодія між двома Артемами.

Тренери

Мирон Маркевич ("Металіст") — 6,5, Юрій Сьомін ("Динамо") — 6,5

Обидва фахівці не бояться випробувати нові ігрові схеми, уміють знайти підхід до гравців.

Резерв

"Металіст" — 5,5, "Динамо" — 6,0

Сьомін має перевагу перед опонентом у довжині лави запасних. Посилити  атаку "Динамо" зліва може Нінкович, для міцності середньої лінії можна задіяти Юссуфа, поява якого в Харкові не виключена. Конкуренцію основним нападаючим може скласти Бангура, потроху починає грати півзахисник Гусєв, для конструктивної гри є ще Чернат. В обороні кияни через травму Діакате і неможливість задіяти в єврокубках Асатіані і Мандзюка не мають особливих варіантів для маневру.

"Металіст", зважаючи на невідповідний рівень форварда Зезе, перебудувати гру може лише завдяки двом півзахисникам — Асеведо та Березовчуку, який здатний у захисті зіграти. Це за високої щільності матчів визначає перевагу "Динамо" у фізичній готовності.

Дискваліфіковані

Северин Ганцарчик ("Металіст", захисник) — Огнен Вукоєвіч ("Динамо", півзахисник)

Перший матч у Києві завершився перемогою "Динамо" — 1:0.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" переважає "Металіста" у фізичній готовності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути