понеділок, 11 червня 2007 17:15

"Динамо" перемогло без міліції

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Динамівський суперфан Парамон (справжне ім’я Сергій Заборовський) відкорковує пляшку на честь перемоги киян
Динамівський суперфан Парамон (справжне ім’я Сергій Заборовський) відкорковує пляшку на честь перемоги киян

У неділю київське "Динамо" офіційно стало чемпіоном України. Для здобуття 12-го титулу команді Анатолія Дем"яненка достатньо було зіграти вдома внічию проти львівських "Карпат". Динамівці план перевиконали, перемогли — 3:1.

Напередодні поєдинку було оголошено, що він пройде без застосування спецпідрозділу "Беркут". Такою була реакція керівництва "Динамо" на побиття уболівальників під час фінального матчу на Кубок України. Бійців "Беркута" можна було зустріти тільки біля виходу зі станції метро Майдан Незалежності. Вони почергово зупиняли перехожих.

— Запитали, скільки пива я випив, — розповідає "ГПУ" 20-річний Вадим із динамівським шарфом на шиї. — Яке взагалі їх діло? — обурюється. — "Беркут" себе вже показав на фіналі Кубка.

Перед входом на стадіон перевірок немає. Навіть сумки не трясуть. Арена майже заповнена. Є з півсотні львівських уболівальників — вони радіють і кепкують із динамівців, коли гості відкривають рахунок.

Тренер "Динамо" Анатолій Дем"яненко під час матчу спокійний. Стоїть, притулившись до тренерської лави. Його колега Юрій Дячук-Ставицький поводиться емоційно. Перебігає з місця на місце, а коли кияни забивають другий гол, щось жорстко вимовляє білорусові Олексію Сучкову. Той виправдовується і зневажливо махає у бік тренера рукою.

На 15-й хвилині фани "Динамо" розгортають баннер: "Фан-клуб "Динамо" — без "Беркута"!" Стадіон бурхливо реагує оплесками.

Одну золоту нагороду Ігор Суркіс вручив уболівальникам

Після перерви опір "Карпат" слабшає, їхній тренер стає все більш спокійним. Диктор по стадіону просить уболівальників поводитися так же чемно, як і до цього. Після того як Шацьких забиває третій м"яч, підсумок матчу стає зрозумілим.

Після фінального свистка на полі споруджують сцену, на якій мають вітати чемпіона. Церемонія затягується, бо на газон, скориставшись відсутністю міліції, вибігає юрба уболівальників. Диктори одноголосно просять їх залишити поле. Фанати "Динамо", які залишилися на місцях, скандують : "На х... з поля!"

Одну золоту нагороду президент "Динамо" Ігор Суркіс вручає уболівальникам. Вона зберігатиметься у динамівському фан-клубі.

На Україну матч коментував 71-річний Володимир Маслаченко. Після поєдинку він роздає автографи та фотографується. Одягнений у сірий костюм, ліву руку майже постійно тримає у кишені штанів, приховуючи деформований мізинець.

— А вообще такая игра "Динамо" мне не нравится, — довірливо і стиха каже одному з уболівальників. — Туда — сюда, ты мне — я тебе.

Територію динамівського стадіону "зачищають" стюарди. Президент клубу Ігор Суркіс сам сідає за кермо "мерседеса" й від"їжджає. Його брат Григорій затримується.

— Был недавно в Македонии, "разрулил" конфликт, над которым семь месяцев бились ФИФА и УЕФА. Политики вмешались в футбол, — розповідає. — Но осознали меру ответственности. Интересно — как с нашими быть? Кто в стране ответит за то, что мы за два месяца со времени победы в тендере Евро-2012, не продвинулись ни на шаг?

Суркіс-старший теж сідає в "мерседес" і їде у торговельно-розважальний комплекс "Фрідом". Там "Динамо" відзначає чемпіонство. Об одинадцятій вечора розпочинається офіційна частина. Півгодини виступають брати Суркіси та Леонід Кравчук. Потім присутніх розважають групи "Ума Турман", "Фабрика звёзд", "Неангелы", актори "Камеді Клаб". Вечірка завершується о третій ночі, більшість футболістів "Динамо" залишають нічний клуб о другій.

Останній тур чемпіонату відбудеться 17 червня. У ньому зустрінуться полтавська "Ворскла" та маріупольський "Іллічівець" і визначать, хто разом з алчевською "Сталлю" піде до першої ліги.

Усі чемпіони України

1992 — "Таврія" (Сімферополь)
1993–2001, 2003–2004, 2007 — "Динамо" (Київ)
2002, 2005–2006 — "Шахтар" (Донецьк)

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" перемогло без міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути