пʼятниця, 17 серпня 2018 00:55

"Динамо" навчилося не пропускати

Автор: УНІАН
  Лівий атакувальний півзахисник київського ”Динамо” Бенжамін Вербич (№7) забив два м’ячі ”Славії” під час матчів у Празі та Києві
Лівий атакувальний півзахисник київського ”Динамо” Бенжамін Вербич (№7) забив два м’ячі ”Славії” під час матчів у Празі та Києві

Київське "Динамо" перемогло чеську "Славію" в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів — 2:0. Рахунок відкрив Вербич. Подвоїв — Бесєдін. Щоправда, він перебував у положенні поза грою.

Щоб зіграти у груповому турнірі, киянам треба пройти нідерландський "Аякс".

— "Динамо" навчилося головної футбольної якості — не пропускати, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 57 років. Аналізує матч зі "Славією". — А якщо команда не пропускає, то, щонайменше, не програє. Добрі команди виходять у тих тренерів, які найперше навчилися організовувати оборону. І навпаки. Тренери, які мріють про розгонисті атаки — погано закінчують.

Киянам було складно зі "Славією". Чехи потужні, атлетичні, в міру технічні. Центральні півзахисники киян — Шепелєв, Сидорчук і Гармаш — розгубилися під таким тиском. Звідси — велика кількість прострілів і повітряних подач на наші ворота. Однак голкіпер Бойко й лінія захисту загалом із ними справлялися. Трохи випадав із гри Пиварич. В атаку він грав непогано, а в оборону — не дуже. Позитив: упевнена гра Вербича й у другій половині гри — Циганкова. Селекційній службі "Динамо" треба робити висновки. У нас добре грають вихідці з Білорусі, Грузії й Східної Європи. Це як у садівництві — приносять плоди. А екзотичні гравці, які важко приживаються, плодів не приносять. Тобто вектор команди Хацкевича з його ставкою на молодих виконавців і легіонерів із ближнього зарубіжжя обрано правильно. І ще одна обставина. На "Динамо" пішли глядачі (на матчі 70-тисячний стадіон "Олімпійський" був заповненим більш ніж на половину. — ГПУ).

Яким бачите протистояння з "Аяксом"?

— Якщо кияни не додадуть у середній лінії — будуть аутсайдерами протистояння. З голландцями треба грати, як чехи з нами: постійно пресингувати, нав'язувати боротьбу до останньої хвилини. Невпевнений, що Гармаш, Сидорчук і Шепелєв у нинішньому стані з цим упораються.

Вартість гравців "Аяксу" у два з половиною рази вища, ніж киян. Це важливий чинник?

— Не треба на цьому зациклюватися. Що ближче до Англії, то вища вартість футболістів. Зінченко (український півзахисник, який перебуває у "Манчестер Сіті". — ГПУ) там коштує 16 мільйонів, а в нас не вартував би й половини цієї суми. В нідерландського клубу — кілька перспективних молодих виконавців, яких переоцінено з огляду на подальшу перспективу. Але загалом команда досвідчена. Її буде важко чимось здивувати.

Перша зустріч "Динамо" й "Аяксу" відбудеться 22 серпня, у середу, в Амстердамі. 28 серпня, у вівторок, команди зіграють у Києві.

Футбол. Ліга чемпіонів. Третій, передостанній, кваліфікаційний раунд. Повторний матч

"Динамо", Київ, Україна — "Славія", Прага, Чехія — 2:0 (1:0)

14 серпня. Київ. Стадіон "Олімпійський". 39 318 глядачів, розрахований на 70 050. +30°С

Суддя: Даніель Стефанський, Польща

"Динамо": Бойко — Кендзьора, Бурда (Шабанов, 75), Кадар, Пиварич — Сидорчук-к, Гармаш — Циганков (Морозюк, 90), Шепелєв (Буяльський, 88), Вербич — Бесєдін.

Тренер: Олександр Хацкевич, Білорусь

"Славія": Коларж — Цоуфал, Делі, Нгаде-­Нга­­джуї, Боржил — Соучек, Гушбауер-к (Фридрих, 85) — Стох, Сикора, Змргал (Белуце, 68) — Тецл (Шкода, 75).

Тренер: Їнджирих Трпишовський

Голи: Вербич, 11, Бесєдін, 74

Попередження: Гушбауер, 39. Коларж, 39, Стох, 45+2, Боржил, 86, Цоуфал, 89. Фридрих, 90+4

Перший матч — 1:1

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" навчилося не пропускати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути