четвер, 01 жовтня 2009 18:16

"Динамо" має проблеми з організацією контратак

Тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв упродовж трьох років хоче виграти з клубом Лігу чемпіонів. Вівторковий виїзний матч чемпіона України проти "Барселони" — найсильнішої команди Європи — почасти мав дати відповідь, чи готова команда Газзаєва протистояти грандам континентального футболу. "ГПУ" за 10-бальною шкалою аналізує гру "Динамо" в перших двох матчах Ліги чемпіонів.


Тактика — 5,5

Якщо в матчі з "Рубіном" киянам удалося перебудуватися і дотиснути суперника, то поєдинок проти "Барселони" засвідчив кволий тактичний діапазон чемпіона України. "Динамо" не змогло відреагувати на пропущений від Мессі гол і покірно прийняло хід подій, вигідний для "Барселони". Жодних схематичних варіантів — наприклад, перейти на гру з трьома форвардами, щоб відігратися, — не пропонували. Більше того, позиційні помилки в обороні та нещільна опіка практично не залишили Газзаєву можливості для стратегічного маневру на "Камп Ноу".


Фізична готовність — 6,5

Великих проблем із функціональною готовністю "Динамо" не має. У поєдинку проти "Рубіна" кияни взагалі перебігали суперника. Проти "Барси" також досить швидко рухалися. Інша річ, що більшу частину матчу в Іспанії проводили без м"яча. За таких умов функціональна готовність мало чим може допомогти — коли ти бігаєш за суперником, більше втомлюєшся морально.


Гра в обороні — 6

У поєдинку проти "Рубіна" захист "Динамо" був майже бездоганний. Із "Барселоною" підстраховка не спрацьовувала, тому що дуже сильний індивідуально суперник розривав оборонців один в один. Кияни намагалися брати старанністю, подекуди Алмейді та Хачеріді вдавалося вправно грати на випередження. За винятком гола Мессі, добре проявив себе і голкіпер Олександр Шовковський.

Алієв має посилити конструктивну гру, а Михалик зміцнить центр захисту

Гра в атаці — 5

Комбінаційної гри у виконанні "Динамо" обмаль — навіть із казанцями були не вишукані комбінації, а силовий тиск. Із "Барселоною" з точки зору командних дій не вийшло нічого — "Динамо" мусило грати з двома опорниками, пожертвувавши розігруючим. Спроби розтягти оборону суперника по флангах також здебільшого були невдалими. Найбільша ж проблема команди — перехід до контратак. Нинішні основні форварди киян — Шевченко та Мілевський — непогані технічно, але швидкості для втечі від захисників суперника їм бракує.


Резерв — 7

Далі киян чекають ключові поєдинки групового турніру — проти "Інтера". Повернення до лав Кравця може прискорити розвиток та завершення динамівських контрвипадів. Алієв має посилити конструктивну гру, а Михалик, коли одужає, — зміцнить центр захисту.


Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий турнір. Другий тур. Група F


"Барселона" (Іспанія) — "Динамо" (Київ, Україна) — 2:0 (1:0)

29 вересня. Барселона. Стадіон "Камп Ноу". 70 тис. глядачів (розрахований на 98 772).

Суддя: Б. Куйперс (Нідерланди)

"Барселона": Вальдес, Дані Алвеш, Піке, Пуйоль-к, Абідаль, Туре (Бускетс, 68), Кейта. Хаві, Іньєста (Педро, 46), Мессі, Ібрагімович (Геффрен, 85). Тренер: Хосеп Гвардіола.

"Динамо": Шовковський, Єрьоменко, Хачеріді, Алмейда, Маграо (Бетао, 73), Вукоєвич, Юссуф (Гіоане, 46), Ярмоленко, Гусєв (Нінкович, 85), Мілевський-к, Шевченко. Тренер: Валерій Газзаєв (Росія).

Голи: Мессі (26), Педро (75).

Попередження: Маграо (37), Алмейда (55)

"Рубін" (Казань, Росія) — "Інтер" (Мілан, Італія) — 1:1

Третій тур


20 жовтня (вівторок)

"Інтер" — "Динамо"

"Барселона"— "Рубін"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" має проблеми з організацією контратак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути