четвер, 23 серпня 2012 07:00

"Динамо" майже забезпечило собі вихід до Ліги чемпіонів

Автор: фото: Володимир Котленко
  Захисник ”Динамо” Тарас Михалик (ліворуч) веде боротьбу із форвардом ”Боруссії” Люком Де Йонгом
Захисник ”Динамо” Тарас Михалик (ліворуч) веде боротьбу із форвардом ”Боруссії” Люком Де Йонгом

Київське "Динамо" обіграло німецьку "Боруссію" з Мьонхенґладбаху — 3:1. Матч відбувався у Німеччині, тому віце-чемпіони України на 90% забезпечили собі вихід до групового турніру Ліги чемпіонів.

Матч "Боруссія" — "Динамо" для "ГПУ" коментує заслужений тренер України Олександр Іщенко, 58 років.

Один гол у ворота німців забили після рикошету, інший — Де Йонг у свої ворота. Чи можна з огляду на це назвати перемогу "Динамо" нелогічною?

— Ні. Кияни тактично грамотно зіграли в обох епізодах. Спочатку Михалик був першим на м'ячі й спокійно пробив. А потім активні дії Тайво та Ідеє змусили бути першим на м'ячі Де Йонґа. Він обрав неправильну позицію, занервував, бо знав, що за спиною в нього суперники, і не зміг нормально спрацювати з м'ячем.

Чим пояснити перевагу "Боруссії" на початку зустрічі?

— Фактором свого поля і бажанням показати себе перед уболівальниками. "Динамівцям" не було сенсу з перших хвилин іти вперед, даючи супернику можливість для контратак. "Боруссія" справді непогано комбінувала і переграла "Динамо" на флангах. Але індивідуальна майстерність у киян вища: німці занадто часто помилялися в обороні. Дамс дав Ярмоленку змогу обіграти себе на зустрічному русі: за це карають на такому рівні.

Як можна вирішити проблему крайніх захисників "Динамо"?

— Сілва і Тайво відіграли не найкращий матч — це так. Нігерієць іще не набув ігрових кондицій. Але не ставити його не можна — навіщо ж тоді брали? Думаю, невдовзі Тайво гратиме краще. Але зараз йому слід запам'ятати, що через центр виносити м'яч не можна, а якщо віддавати на партнерів, то "залізно". Так, щоб суперник не перехопив. Але взагалі я не дуже хвилювався б за ці позиції, враховуючи, що флангових захисників можуть зіграти і Бетао, і Гусєв.

На вістрі атаки Ідеє бракувало підтримки. Чому?

— Півзахисники більше були спрямовані на оборону. Велозу  виконав великий обсяг чорнової роботи і був звичним лідером середньої лінії гостей. Довгі передачі на Ідеє проходили, але нігерійський форвард за усіх своїх переваг "хижака" не надто вправний в обіграші один в один на швидкості. Далі треба діяти так, щоб під час контратак у штрафному майданчику суперника опинялися щонайменше три гравці.

Чи винен Коваль у пропущеному м'ячі?

— Основна проблема: нещільне розташування захисників під час атаки "Боруссії". Коваль смикнувся ліворуч до удару і був спійманий на протиході.

Як треба грати у повторному матчі?

— Спокійно, в атаку самим не лізти, чекати випадів "Боруссії". Німці розраховуватимуть на стандартні ситуації, тому добре, що Хачеріді відбув дискваліфікації та зможе вийти на поле в Києві.

Футбол. Ліга чемпіонів. Четвертий кваліфікаційний раунд плей-оф. Перший матч

"Боруссія" (Мьонхенґладбах, Німеччина) — "Динамо" (Київ, Україна) — 1:3 (1:2)

21 серпня. Мьонхенґладбах. Стадіон "Боруссія Парк". 53 500 (розрахований на 54 067). 26°С.

Суддя: Педро Проенса (Португалія).

"Боруссія": Тер Штеґен — Янчке, Альваро Домінґес, Штранцль, Дамс-к — Джака, Нордтвейт (Джиґерджи, 74), Аранґо, Рінґ (Херманн, 69) — де Камарґо (Ханке, 69), де Йонґ. Тренер: Люсьєн Фавр(Швейцарія).

"Динамо": Коваль — Даніло Сілва, Бетао, Михалик-к, Тайво — Гармаш, Велозу — Ярмоленко, Кранчар (Вукоєвич, 65), Нінкович (Рафаель, 78) — Ідеє.

Тренер: Юрій Сьомін. (Росія).

Голи: Рінґ (13), Михалик (28), Ярмоленко (36), де Йонґ (81, у свої ворота).

Попередження: Тайво (83), Херманн (89).

Повторний матч відбудеться у Києві, 29 серпня, середа

 

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" майже забезпечило собі вихід до Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути