Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2018 00:40

"Динамо" бракує швидкого нападаючого

Київське "Динамо" зіграло внічию з чеською "Славією" — 1:1 у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Для віце-чемпіона України це був виїзний поєдинок. Результат задовільний, бо нічия — результативна. Перед повторним матчем у Києві 14 серпня кияни матимуть невелику перевагу.

— Матч у Празі розпався на дві частини, — каже колишній нападаючий тернопільської "Ниви" Ігор Яворський, 59 років. — У першому таймі "Динамо" виглядало впевнено, контролювало гру, не давало супернику створювати небезпечні моменти. Артем Бесєдін не реалізував стовідсоткову нагоду забити м'яч. У другому таймі динамівці почали притискатися до своїх воріт, програвати підбори, відбивати м'яч абикуди. А притискаєшся — готуйся, що на твої ворота підуть високі подачі. Киянам пощастило, що чехи не реалізували жодної з них.

Яка з ланок "Динамо" була найслабша?

— Нападаючі. Бесєдін довго входив у гру. Ніяк не міг зрозуміти, що суддя дає грати і не свистітиме неочевидні фоли. До тактики "Динамо" конче потрібний швидкий форвард, який би міг утекти в контр­атаку й реалізувати її. Бесєдіну швидкості бракує. Плюс жахливий неталан у реалізації. Циганков і Вербич були під жорсткою опікою і знітилися від неї.

Які є резерви для посилення гри?

— Не думаю, що бразильці допоможуть (у міжсезоння клуб купив захисника Сід­клея, півзахисників Че Че та Буено. — ГПУ). Зараз вони сидять на лаві запасних у "Шахтарі" (має на увазі новачків чемпіона України — Майкон, Фернандо, які в останній грі проти "Динамо" вийшли тільки на заміну. — ГПУ), "Динамо" і навіть "Львові". А грають українці. І не схоже, що збираються поступатися місцем в основному складі.

Який буде поєдинок у Києві?

— Кияни тиснутимуть і атакуватимуть. Єдине, за що боюся — повітряні передачі в ділянку нашого карного майданчика. За останні вісім років ми звикли, що Євген Хачеріді виграє всю боротьбу "зверху". Влітку він залишив клуб. Це місце вразливе.

Переможець пари "Славія" — "Динамо" за вихід до групового турніру Ліги чемпіонів боротиметься з найсильнішим у дуелі "Стандарт", Бельгія — "Аякс", Нідерланди. Перший матч у Бельгії закінчився внічию — 2:2. Повторний відбудеться 14 серпня.

Футбол. Ліга чемпіонів 2018/19. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч

"Славія", Прага, Чехія — "Динамо", Київ, Україна — 1:1 (0:0)

7 серпня. Прага. Стадіон "Еден Арена". 19 730 глядачів, розрахований на 20 800. +31°С

Суддя: Крейг Поусон, Англія

"Славія": Коларж — Цоуфал, Нгаде-Нгаджі, Делі, Боржил — Соучек, Гушбауер-к — Стох, Сикора (Олаїнка, 86), Змргал (Белуце, 80) — Шкода (Тецл, 60). Тренер: Їнджирих Трипишиковськи

"Динамо": Бойко — Кендзьора, Бурда, Кадар, Морозоюк — Сидорчук-к, Буяльський — Циганков, Гармаш, Вербич — Бесєдін. Тренер: Олександр Хацкевич, Білорусь

Голи: Вербич, 82, Гушбауер, 90+5, з пенальті

Попередження: Буяльський, 65, Гушбауер, 86, Цоуфал, 89

Повторний матч відбудеться 14 серпня, вівторок, на полі Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві. Початок — 19.30, ТБ — 2+2, текстова трансляція — gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" бракує швидкого нападаючого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути