четвер, 17 липня 2008 17:55

Данилов керуватиме прем"єр-лігою ще три місяці

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Віталій Данилов за кілька хвилин до початку зустрічі був упевнений, що з виборами президента прем’єр-ліги проблем не буде
Віталій Данилов за кілька хвилин до початку зустрічі був упевнений, що з виборами президента прем’єр-ліги проблем не буде

Керманич ФК "Харків" Віталій Данилов, 41 рік, виконуватиме обов"язки президента футбольної прем"єр-ліги упродовж найближчих трьох місяців. Власники вищолігових клубів не змогли затвердити на цю посаду жодного із 12 претендентів. Щоб кандидат переміг у першому турі, він мав одержати щонайменше 9 голосів. Якщо жоден із претендентів такої кількості не набирав, два переможці виходили у другий тур. У ньому визначали б тріумфатора більшістю голосів.

Збиралися керівники українських футбольних клубів минулого вівторка в Полтаві перед матчем за Суперкубок. Обрали ресторан "Іванова гора", який разом з італійським "Палаццо" та "Каштановою алеєю" вважають найкращим у місті.

Збори тривали 3 год. До початку зустрічі Данилов розмовляє із власником львівських "Карпат" Петром Димінським.

— У порядку денному в нас 11 питань, — розповідає Данилов. — Вибори президента — останній пункт. Чому не перший? Є більш нагальні питання, — не уточнює, які саме. — Кандидата я також бачив тільки одного — Сергія Харченка. Думаю, із вибором президента не буде великих проблем.

Петро Димінський, 53 роки, ставив на свою кандидатуру.

— Ми висунули колишнього менеджера "Арсеналу" Олексія Боровикова, — каже. — Думаю, він набере необхідну кількість голосів. Я даю гарантію за Боровикова. Говорив із деякими колегами, просив підтримати цю кандидатуру. Усі відгукнулися позитивно.

За дві години після засідання президентам несуть сік та червоне вино

Останнім на зустріч прийшов власник "Дніпра" 44-річний Ігор Коломойський. Півтора місяця тому, коли президенти збиралися в Києві, всі також чекали лише на нього.

— А чого поспішати? — пояснює затримку Коломойський. — Наскільки мені відомо, виборів сьогодні не буде. Данилов говорить, що виберуть? Як, якщо клуби не ознайомлені із програмою кандидатів? За 10 днів, згідно зі статутом, мали отримати кандидатури претендентів та їхні програми. Цього не зробили. То кого обирати?

— Навіщо тоді збираєтеся? — цікавлюся.

— Домовилися, то й збираємося.

Паузу керівники клубів роблять за 2 год. Данилов вибігає на вулицю й кидає журналістам:

— Закінчимо годинки через дві. Можете піти перекусити.

Офіціантки носять через запасний вхід пакети соків та пляшки червоного вина. За годину все завершується. Першим виходить власник "Шахтаря" Рінат Ахметов, 41 рік, і повідомляє, що президента прем"єр-ліги не обрали. Емоційно пояснює причини:

— Маємо обрати найкращого серед кращих. А ми взагалі не знаємо претендентів. У мене є досвід формування команди. Коли обираю головного тренера, то серед 16 кандидатів рішення не маю. От коли їх залишається два чи три, тоді й визначаюся. Я думав, наш висуванець Герман Ткаченко — гідна людина. Але хочу, щоб була конкуренція, прагну побачити програми інших кандидатів. Не принципово, хто буде президентом — українець чи ні. Патріот не той, хто народився чи виріс в Україні, а той, хто працює на державу. Ви знаєте принцип футбольного клубу "Шахтар". Керівні посади обіймають професіонали. Які в людини паспорт, зачіска чи краватка — значення не має. Головне — відповідність посаді.

Зараз ви читаєте новину «Данилов керуватиме прем"єр-лігою ще три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути