вівторок, 23 квітня 2019 00:45

Циганкову допоміг би Лобановський

21-річний Віктор Циганков доволі успішний гравець. Стабільно грає в складі "Динамо". Його викликають до національної команди. Доволі непогано, як для таких років.

У фізичному та особистому плані він розвивається на середньому рівні. Тому від Віктора не варто чекати відразу чогось неймовірного. Потрібен час. Крок за кроком Циганков у своєму розвитку йтиме вперед.

Поки Циганков — футболіст однієї позиції. Але це наживне. У "Динамо" ще з часів Лобановського є доволі чітке визначення амплуа. Був би Валерій Васильович живий, він би, безперечно, зруйнував цю прив'язаність до конкретних позицій на полі. Футбол не стоїть на місці. Наприклад, гравці "Ліверпуля" Гендерсон і Кейта діють по всьому полю. Потрібно вдосконалюватися. Зараз для досягнення успіху та топ-рівня не можна грати тільки на одній позиції.

На початку другої частини сезону в Циганкова був непереконливий вигляд. Молодий гравець повинен набрати форму. Відчувати впевненість у собі. З часом усе має стати на свої місця. Це нагадує весняний футбол ще за часів Союзу, коли гравцям був потрібен період, щоб увійти в сезон після зимової паузи. Одна річ — готуватися до сезону, а зовсім інша — грати в офіційних матчах.

Багато чого в розвитку будь-якого гравця залежить від того, в якого тренера грає футболіст. Саме головний тренер має розуміти не тільки сьогодення, але і завтрашній день свого підопічного. Але, з іншого боку, наш чемпіонат відстає від реальності. Це також не може йти на користь футболісту. Гравець має працювати над собою щодня. У таких умовах дуже важливо не пропустити той момент, коли спортсмен дійсно вже взяв усе можливе в певному місці та потребує нових викликів.

Зараз ви читаєте новину «Циганкову допоміг би Лобановський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути