четвер, 08 вересня 2011 06:00

Чехи голосно скандували тільки чотири рази

Прага здавна була однією із футбольних столиць Європи. Місцеві футбольні клуби заснували ще тоді, коли у нас і не чули про таку гру. Це чехи почали грати у футбол на території Києва понад 100 років тому.

Усі ці клуби існують і досі. Стадіони "Спарти" і "Славії", на яких мені випало побувати у вівторок, у чудовому стані й відповідають усім сучасним вимогам. Навіть на Страговському стадіоні, трибуни якого на вигляд занедбані, є 10 футбольних полів із найсучаснішим обладнанням. Загалом їх, дуже якісних, лише у Празі близько сотні. Як наслідок — Чехія, на відміну від України, не відчуває браку талановитих футболістів.

Інша ситуація із популярністю місцевого футболу. Поєдинки чеського чемпіонату, як і українського, розігрують 16 команд, збирають від двох до восьми тисяч глядачів. У середньому футбольні матчі відвідують чотири-п'ять тисяч людей. На хокей у Чехії ходить більше народу.

Напередодні гри національної команди Чехії проти України про цю подію у Празі візуально ніщо не нагадувало. Старою частиною міста, як завжди, вешталися десятки тисяч туристів. А величезні біґ-борди запрошували на чемпіонат Європи з волейболу.

На матчі Чехія–Україна було трохи більше ніж сім тисяч глядачів. Ледь не половину з них становили українці. Як місцеві, так і ті, хто приїхав з України на цей поєдинок. Бодай якусь голосову підтримку господарям надавали діти, котрі по команді чи то вчителя, чи то тренера, "заряджали" із верхнього ярусу північної трибуни. Наші ж упродовж матчу, попри відомий результат, підтримували Україну. У ході зустрічі ця голосна підтримка логічно перейшла від прославляння української футбольної збірної до прославляння України загалом.

Чеські вболівальники не виявляли й чверті подібного патріотизму. На відміну від українців, які весь матч щось скандували, вони кричали тільки чотири рази. Після кожного забитого в українські ворота м'яча.

Зараз ви читаєте новину «Чехи голосно скандували тільки чотири рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути