четвер, 25 листопада 2010 05:00

Чехи не мали одного гравця основи

Автор: фото з сайта www.shakhtar.com
  Сергій Кривцов регулярно грає за молодіжну збірну України,
Сергій Кривцов регулярно грає за молодіжну збірну України,

17 листопада молодіжна збірна України з футболу програла чеським одноліткам у товариському матчі — 1:2. У першому таймі двічі відзначилися господарі — по м'ячу забили Ян Вошаглік і Вацлав Кадлец. Наприкінці зустрічі гол престижу провів Кирило Петров.

Поєдинок відбувся в рамках підготовки до фінальної частини молодіжного чемпіонату Європи. Першим суперником українців у Данії буде чеська команда. Турнір пройде 11–25 червня.

У відбірному раунді підопічні Якуба Доваліла не програли жодного матчу й лише з німцями, теперішніми чемпіонами Європи, зіграли внічию. У стикових поєдинках перемогли Грецію, забивши супернику п'ять м'ячів.

2002 року Чехія виграла молодіжний чемпіонат Європи. Тоді за команду виступав теперішній голкіпер лондонського "Челсі" Петр Чех.

— Чехи нічим не здивували. Просто ми вперше грали таким складом (наставник українців Павло Яковенко викликав на матч футболістів 1990-го та 1991 року народження. — "Країна"). Нам не вистачало взаєморозуміння, — каже 19-річний Сергій Кривцов, центральний захисник молодіжної збірної України та донецького "Шахтаря". — Чехія — звичайна добротна команда. Погана не вийшла би в Європу. Нам під силу з ними боротися.

Яковенко ще перед грою говорив, що її результат не має значення. Головне — подивитися, хто в якому стані та як виглядатимемо поряд із такою командою, як Чехія. Зіграли два різні тайми. Перший — невдало, пропустили два м'ячі. Після перерви діяли значно краще.

Кого можете виділити в складі збірної Чехії?

— Особливо ніхто не запам'ятався. Впало у вічі, що всі гравці високорослі. Роблять акцент на атлетичний  футбол. Використовують різні тактичні схеми. Знали, яким складом приїдемо, тому в першому таймі більше контролювали м'яч, у другому — розраховували на довгі передачі на нападаючих.

Що цей матч дав збірній України?

— Ми познайомилися з основним складом суперника по Євро-2011. Здається, тільки один гравець основи не зіграв проти нас. Коли зберемося оптимальним складом, то переглянемо відео цього матчу. Думаю, про спаринг домовилися, коли ще не знали, що Україна й Чехія потрапили до однієї групи. Вважаю це плюсом для нас і для них.

Зараз ви читаєте новину «Чехи не мали одного гравця основи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути