Ексклюзиви
пʼятниця, 29 вересня 2017 05:35

Це був допінг чи наркотики?

"Клянуся, так і подумав. Що там, швидше, нарко, ніж допінг", — пише мені приятель.

Обговорюємо новину про те, що капітана "Шахтаря" Даріо Срну упіймали на вживанні забороненого препарату. Мій співбесідник реагує на інформацію італійської преси, яка стверджує, що Срна не пройшов тест на наркотики.

Знизую плечима:

— Він що, наркоман?

Відповідь:

— Думаю, бавився. Може собі дозволити.

Найдивніше у всій цій історії — те, що назву забороненого препарату не розголошують. Це дає підстави для подібних чуток. Підтвердяться вони — жаліти футболіста якось не вийде. Одна річ — приймати таблетки від схуднення чи нежиті, як Рибка чи Гай. Інша — "бавитися". Колишній київський динамівець Роман Єрьоменко вже побавився кокаїном. Тепер відбуває дворічну дискваліфікацію.

Хорвату не пощастило. Пробу 22 березня взяли наші служби, але відкрили її в Австрії. Тому й повідомили про результат майже за півроку. Якби "обробляли" наші фахівці, справу цілком могли спустити на гальмах. Впливові люди потурбувалися б.

Срна хоче захищати своє ім'я. Говорить, завжди перемагав чесно. По-перше, перемагати він не вміє взагалі. Півтора року тому "Шахтар" вчисту виграв у "Динамо". Капітан не знайшов нічого кращого, ніж у літаку співати непристойні пісні на адресу суперника.

По-друге, чесні перемоги "Шахтаря" — це теж міф. Одразу згадуєш несправедливе вилучення динамівця Гармаша в поєдинку квітня 2012-го. Тоді суддю Вакса відсторонили на 12 матчів. А ще — гру рукою Срни в матчі "Шахтар" — "Кривбас" на "Донбас-Арені" суддя Іщенко прогледів, хорват епізод "заграв".

З образом джентльмена на полі образ Срни також не в'яжеться — удар по геніталіях гравця "Сталі" Кузика стався недавно, на старті нинішнього чемпіонату України.

Тому я розумію приятеля, який підсумовує нашу розмову.

— Рік відсидить, і я буду задоволений.

Зараз ви читаєте новину «Це був допінг чи наркотики?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути