вівторок, 23 січня 2018 05:21

Чи будуть наші біатлоністи "у формі"?

Із прочитаного в ранньому дитинстві на все життя залишаються лише епізоди. Ось один із них. Міський хлопчик похвалився в селі, куди приїхав на канікули, що має розряд із бігу. Хтось із місцевих запропонував пробігтися й обігнав хвалька. Тоді той сказав, що не у формі. "То сходи за формою і пробіжимося ще!" — відповів селюк.

Цей епізод я згадую щораз, коли хтось із спортсменів після поразки заявляє, що "був не у формі". Як на мене, це завжди є певним лукавством. Бо в часи, коли сам займався спортом, вираз "не у формі" означав "з похмілля". Інших причин не показувати свій результат ми тоді не знали. Тому що не може людина враз побігти швидше, ніж бігала весь час до того. А коли біжить, то щось тут не так. Особливо, коли після цього йдуть "застуди" й різке погіршення результатів.

Мені дуже не сподобалися коментарі вітчизняних журналістів, цілий табун яких вирушив до німецького Рупольдинга, ставши враз великими знавцями біатлону. За всіма коментарями, українці на цих змаганнях були "не у формі" й тому не здобули жодної нагороди. Бо ж головна мета — Олімпійські ігри, на яких наші точно будуть "у формі" і здобудуть очікувану "всією країною" медаль.

У цих коментарях неправда — все. Тому що українські біатлоністи виступили в Рупольдингу цілком на рівні своїх можливостей. А можливості у них такі, що здобути бодай яку нагороду вони можуть, лише коли пощастить. Коли хтось зі справжніх фаворитів і лідерів світового біатлону промахнеться, стріляючи по мішенях, а наші — ні. Тоді в наших є шанси. Коли ж фаворити стріляють точно — то і нема на це ради.

Тому не треба вигадувати нашим біатлоністам жодних "піків форми", яких насправді не існує. Краще просто подякувати їм за їхню працю й побажати удачі. Тоді, можливо, і буде в нас олімпійська медаль.

Зараз ви читаєте новину «Чи будуть наші біатлоністи "у формі"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути