вівторок, 19 жовтня 2010 07:33

Бріґґс протримався всі 12 раундів

 

38-річний американець Шеннон Бріґґс став третім боксером, якому вдалося вистояти проти на рік старшого українця Віталія Кличка.

16 жовтня на "O2 Ворлд Арена" в Гамбурзі Кличко (41 перемога, 38 нокаутів, 2 поразки, 0 нічиїх) переміг Бріґґса (51 перемога, 45 нокаутів, 6 поразок, 1 нічия) за очками. Віталій домінував у кожному раунді, що позначилося на картках суддів — 112:107 (двічі) і 112:105. За останні два з половиною роки після свого повернення в бокс Кличко-старший провів шостий переможний бій за титул чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі. Раніше всі 12 раундів проти Віталія відстояли американці Тімо Гоффман та Кевін Джонсон.

Для "ГПУ" бій аналізує боксерський тренер із Мінська Сергій Питалєв, 37 років:

— Кличко просто засмикав американця в початкових раундах, і цим викликав невпевненість Бріґґса в дистанції для початку атаки. А немає відчуття дистанції — нізвідки починати дії. Думаю, якщо і був у Бріґґса план виграти, то саме в перших трьох раундах він і розсипався.


Очікували, що бій складеться саме так?

— Припускав такий характер поєдинку, але з нокаутом в дев'ятому-десятому раундах. Також очікував більшої кількості клінчів. Але Віталій витримував дистанцію, а Бріґґс показав прекрасну стійкість.


Деякі експерти дорікали, що Віталій підібрав собі безпечного суперника.

— Частка правди в цьому є. Команда Кличка, напевно, чимало часу провела перед екраном під час підбору суперника. Це — бізнес, і грамотна побудова своєї кар'єри — ознака розуму та класу.


Кличко або Бріґґс вас чимось здивували?

— Ніяких сюрпризів не сталося. Тільки Бріґґс виявився міцнішим, ніж я думав, а Віталій гострішим, ніж очікувалося.


Російський коментатор сказав, що Віталій трохи не допрацював.

— Нормально він допрацював. Але паузу можна було зробити не в 11-му раунді, а в 10-му. Тоді нокаут був би точно. Не вистачило зовсім трохи, але розіграно чітко. Віталій був хороший у всіх компонентах.


Кличкові-старшому 39 років. Чи варто йому продовжувати кар'єру?

— Віталія можна порівняти з хорошим коньяком — чим старший, тим кращий. А, відповідно, йому визначати межі своїх бажань, можливостей і довголіття в боксі.


На цьому етапі кар'єри які боксери для Віталія найнебезпечніші?

— Володимир Кличко небезпечний точно.


Боксери, які постраждали від ударів Віталія Кличка


1. Коррі Сандерс.

Бій відбувся 24 квітня 2008 року

Кличко нокаутував південноафриканця у восьмому раунді. Після бою виявилося, що в Сандерса лопнули барабанні перепонки, тріснули черепно-лицеві кістки та ніс, розірвана селезінка та зламані троє ребер. Лікувався півроку.

2. Самуєль Пітер.

Бій відбувся 11 жовтня 2008 року

Віталій переміг нокаутом у 10 раунді. Пітер, якого називають Нігерійським жахом, практично втратив зір після поєдинку й одразу з рингу поїхав до лікарні.

3. Кріс Арреола.

Бій відбувся 26 вересня 2009 року

Поєдинок зупинили після 10-го раунду за вимогою Ґенрі Раміреса, тренера Арреоли. Праве око Кріса заплило, з носа пішла кров.

Зараз ви читаєте новину «Бріґґс протримався всі 12 раундів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути