понеділок, 16 липня 2007 17:03

Бразилія увосьме завоювала Кубок Америки

Автор: фото: REUTERS/Marcos Brindicci
  Бразилець Даніель Алвеш забиває третій гол аргентинській збірній у фіналі Кубка Америки
Бразилець Даніель Алвеш забиває третій гол аргентинській збірній у фіналі Кубка Америки

Збірна Бразилії захистила свій титул переможця Кубка Америки, що проходив у Венесуелі. У фіналі вона розгромила фаворитів зустрічі збірну Аргентини з рахунком 3:0. Забитими голами відзначилися Жуліо Баптішта та Даніель Алвеш. Ще один м"яч у власні ворота відправив аргентинський захисник Роберто Айяла.

Півзахисник "Шахтаря" Елано допоміг своїй команді результативним пасом. Саме він асистував Баптішті, коли той забивав свій гол.

Бразильці завоювали Кубок увосьме в своїй історії. Уругвай та Аргентина вигравали цей трофей по 14 разів. Востаннє аргентинці перемагали в найголовнішому турнірі Латинської та Південної Америки 1993 року. Водночас Бразилія грала в чотирьох із п"яти останніх фіналів, тричі здобуваючи перемогу.

Кращим бомбардиром Кубка Америки-2007 став нападник збірної Бразилії та мадридського "Реалу" Робіньйо. На його рахунку шість забитих м"ячів.

— Аргентинці перед грою були впевнені, що вони сильніші, ніж Бразилія. Але бразильська збірна має психологію переможця. Вони весь час все виграють, і цим тиснуть на суперників. Їхній тренер Дунґа взяв "голодних" футболістів серйозного рівня. Після чемпіонату світу минулого року стало зрозуміло, що зірки не хочуть виконувати чорнову роботу. Тренер показав, що може обійтися й без них, — коментує заслужений тренер України В"ячеслав Грозний, 51 рік. — Узагалі ж із бразильських гравців можна скласти десять збірних. Якщо найкращі футболісти не будуть демонструвати повної віддачі на полі — тренер завжди знайде їм заміну.

У матчі за третє місце мексиканці з рахунком 3:1 перемогли збірну Уругваю.

Наступний розіграш трофею відбудеться за чотири роки. У якій країні він пройде, поки що невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія увосьме завоювала Кубок Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути