четвер, 20 грудня 2007 17:58

Блохін повинен стати "рядовим"

Тиждень тому колишній головний тренер збірної України Олег Блохін, 55 років, був офіційно представлений як наставник ФК "Москва". Із російським клубом Блохін підписав трирічний контракт.

— Перші реальні запрошення Олегові почали надходити ще після Кубка світу. Але він вирішив допрацювати свій контракт із Федерацією футболу України, який закінчився тільки у грудні, — каже агент Блохіна Шандор Варга, 52 роки. — Блохін пішов не тому, що не знайшов спільної мови з Григорієм Суркісом. Він захотів працювати системніше — на клубній роботі. Інколи тренерові корисно змінювати вектор діяльності. Наприклад, Ігор Суркіс за моєї безпосередньої участі вів переговори з Фабіо Капелло, щоб той очолив київське "Динамо". Італієць чітко дав зрозуміти: з клубами він виграв усе що можна і хоче працювати зі збірною. Думаю, Фабіо очолив би збірну України, якби Жозе Моурінью взяв Англію.

Генеральний директор ФК "Москва" Юрій Білоус, 47 років, вважає, що професійні якості Блохіна не гірші, ніж у тренерів провідних російських клубів — Діка Адвоката із "Зеніту", спартаківця Станіслава Черчесова та наставника ЦСКА Валерія Газзаєва.

— Невдалий цикл збірної України на Євро-2008 я не заперечуватиму, — каже Білоус "ГПУ". — Але до того був чвертьфінал Кубка світу, в той час як Росія до плей-офф крупних турнірів узагалі не виходила. Блохін — амбіційна, вольова особистість. У нього бувають конфлікти з гравцями. Але в "Москві" у мене достатньо важелів, щоб упоратися з такими ситуаціями.

Чемпіонат Росії "Москва" закінчила на четвертому місці, хоча мала завдання потрапити у призери. Тому тренера Леоніда Слуцького було відправлено у відставку.

— За Слуцького команда грала у спрощений футбол, — пояснює Білоус. — Без півзахисту, через довгі передачі на двох форвардів. Це нас не влаштовувало. Блохін має завдання — боротися за чемпіонство. Але якщо ми будемо четвертими чи шостими, це не означатиме, що тренера обов"язково звільнять. Не влаштовуватимемо істерії. Головне — як розвиватиметься гра клубу.

Російські ЗМІ пишуть, що Блохін за три роки роботи в "Москві" отримає $9 млн, а на зимові трансфери йому виділено $40 млн.

— Наведені цифри дійсності не відповідають, — категорично заявляє Білоус.

Заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років, вважає, що результати "Москви" залежатимуть від душевного стану Блохіна.

— Якщо він прийде туди "рядовим", як у збірну України 2003-го, може досягти успіху. Якщо буде шукати виправдання типу: в кваліфікації-2008 у нього були Італія та Франція, а в Росії — "Зеніт", "Спартак" і ЦСКА, — нічого путнього не вийде, — переконаний Заяєв.

Перший матч чемпіонату Росії-2008 ФК "Москва" проведе у Владивостоку проти "Луч-Енергії". Потім прийматиме чинного чемпіона — пітерський "Зеніт".

Зараз ви читаєте новину «Блохін повинен стати "рядовим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути