вівторок, 15 березня 2011 04:00

Біатлоністки здобули "срібло" в естафеті

Автор: фото: REUTERS/ Alexander Demianchuk
  Оксана Хвостенко фінішує другою в жіночій естафеті. Цей сезон для біатлоністки останній — вона закінчує кар’єру
Оксана Хвостенко фінішує другою в жіночій естафеті. Цей сезон для біатлоністки останній — вона закінчує кар’єру

Жіноча збірна України виграла "срібло" в естафеті 4 по 6 км на чемпіонаті світу з біатлону в російському місті Ханти-Мансійськ. Ці перегони завершували турнір. Українки могли виграти "золото". Завадила феноменальна швидкість німкені Маґдалени Нойнер. Вона на завершальному етапі відіграла відставання в 1,5 хв. і вивела Німеччину з третього місця на перше.

Україна була серед фаворитів жіночої естафети. На перше місце нашій команді претендувати було складно, бо немає таких безперечних лідерів як Андреа Генкель чи Нойнер. Поряд з українською командою претендентками на призові місця називали француженок, шведок, норвежок і росіянок.

Після першого етапу сформувалася трійка переможців — Італія, Україна, Німеччина. За Україну виступала Віта Семеренко. Вона мала другий результат проходження дистанції, а під час стрільби використала один додатковий набій. Ідеально стріляла тільки італійка Мікаела Понца. Вона й передала естафету першою. Генкель використала три додаткові набої. Але продемонструвала чудову швидкість і завершила свій етап майже одночасно з лідерським дуетом.

Далі Німеччину представляла Міріам Ґьосснер, срібний призер Олімпіади у Ванкувері в естафетній команді з лижних перегонів. Головною проблемою Мірі залишається стрільба. Особливо стоячи. Враховуючи непередбачуваний вітер, німецькі тренери, зарахувавши Ґьосснер до квартету, дуже ризикували. На "стійці" 20-річна німкеня заробила два штрафних кола й лише завдяки неймовірній швидкості повернула команду до четвірки кращих із відставанням у 50 с. Першою після половини перегонів стала Білорусь. У переможці вивела її Дарья Домрачова. Вона ідеально бігла, а на стрільбі використала один додатковий набій. Валентина Семеренко, витративши два додаткові набої під час "стійки", програла білорусці на проміжному фініші 18 с. На третє місце вийшли француженки, за яких на другому етапі бігла Марі-Лор Брюне.

Прийнявши естафету, Олена Підгрушна ще до першого вогневого рубежу "з'їла" відставання від білоруски Надії Писаревої. Щоправда, стріляли обидві фаворитки чудово. На двох вони використали один додатковий патрон — ним скористалася українка під час "стійки". Але швидша Підгрушна завершила свій етап першою з перевагою над Писаревою в 6,4 с. Відставання інших команд здавалося критичним. Франція після невдалого етапу Софі Бойї — п'ять додаткових патронів — відстала на 1 хв., а німкеня Тіна Бахман, закривши мішені з допомогою чотирьох резервних набоїв, завдяки швидкості скоротила відставання до 1,7 хв.

Завершувала естафету в України Оксана Хвостенко. Тренери довірили їй місце у квартеті, бо напередодні Оксана заявила, що після чемпіонату світу завершить кар'єру. Хвостенко не вражала швидкістю. Але стріляла без жодного промаху. На фініш Хвостенко пішла з 23-секундною перевагою над Німеччиною, яку повернула в чемпіонські перегони дворазова переможниця хантимансійського мундіалю Нойнер. Фінішне коло Маґдалена провела реактивно. Її перевага над Хвостенко на цьому відрізку становила 47 с. Україна стала другою.

Зараз ви читаєте новину «Біатлоністки здобули "срібло" в естафеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути