Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2018 07:40

Бельгія та Англія будуть фаворитами півфіналів Кубка світу

Автор: REUTERS
  Футболіст збірної Хорватії Андрей Крамарич (№9) забиває м’яч у ворота команди Росії. Поточний рахунок став — 1:1. Матч закінчився внічию — 2:2, хорвати перемогли у серії пенальті
Футболіст збірної Хорватії Андрей Крамарич (№9) забиває м’яч у ворота команди Росії. Поточний рахунок став — 1:1. Матч закінчився внічию — 2:2, хорвати перемогли у серії пенальті

На Кубку світу з футболу відбулися чвертьфінальні матчі. За титул найкращої команди планети змагатимуться чотири збірні — Франція, Бельгія, Хорватія та Англія.

— Уругвай програв Франції, але загалом гра команди сподобалася, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 57 років. — Передовсім якісною тренерською роботою. На кожний матч тренер Оскар Табарес обирав правильну тактику. Уругвай поступався багато кому за добором виконавців, проте зумів вибити Португалію — чемпіонів Європи. Думаю, із французами була б інша гра, якби на полі був Едінсон Кавані (не зміг зіграти через травму. — ГПУ). Франція набагато сильніша за класом гравців, що вона й підтвердила. Але трапляються моменти, коли ця команда виглядає не найкращим чином. Чимось нагадує спортивну машину — потужна, швидка, однак на певних ділянках траси непереконлива.

Бразилія в матчі з Бельгією показала свою найкращу гру. Команда багато й вигадливо атакувала, володіла ініціативою. У бельгійців аргументів виявилося більше — це стабільно яскравий колектив із класичним набором 15–16 виконавців високого класу. Видатний матч зіграв Азар. Це перша його по-справжньому яскрава гра на турнірі. Скептики кажуть, що Бразилія, мовляв, мала багато моментів. Неправда. Бельгія грала від результату. Команда будь-якої миті могла додати. Плюс бразильці після першого пропущеного м'яча давали занадто багато простору для атакувальних гравців суперника. Це смертельно небезпечно. Лідер Бразилії Неймар хотів усім довести, що він найкращий футболіст у світі. Однак справді найкращі нікому нічого не доводять. Вони виходять на поле й демонструють видатну гру. Перемога бельгійців закономірна.

Англії випав ідеальний суперник — Швеція. Обидві команди грають у силовий, швидкісний футбол. Тоді на перший план виходить індивідуальний клас виконавців. У збірної Англії він вищий. Тому британці й святкували перемогу.

Хорвати здають із кожним матчем. Виникає враження, що в цієї збірної закінчується "пальне". Перші тривожні cимптоми були ще в грі з Данією. І ось тепер — Росія. Таких суперників хорвати зазвичай обігрують на класі. Але було видно, що легкості в грі балканців не стало.

У півфіналах мені бачаться фаворитами Бельгія та Англія. Бельгійці повинні перемогти завдяки більшій варіативності тактик. Підопічні Мартінеса легко знаходять слабкі місця в обороні суперника. Особливо небезпечні контратаки Бельгії.

Якби Хорватія була в тій формі, що на початку Кубка світу, я б сказав, що шанси проти Англії — 50 на 50. Проте зараз так не виглядає.

Футбол. Кубок світу‑2018. Фінальний турнір

1/4 фіналу

Франція — Уругвай — 2:0

Бразилія — Бельгія — 1:2

Швеція — Англія — 0:2

Росія — Хорватія — 2:2,

пен. — 3:4

1/2 фіналу

10 липня, вівторок

21:00 Бельгія — Франція

11 липня, середа

21:00 Англія — Хорватія

ТБ — "Інтер", текстова

трансляція — gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бельгія та Англія будуть фаворитами півфіналів Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути