Ексклюзиви
середа, 21 травня 2008 16:42

"Баварія" не мала реальних конкурентів

Після невдалого минулорічного сезону мюнхенська "Баварія" повернула собі титул чемпіона Німеччини. Ним команда заволоділа у 21-й раз.

— Реальних конкурентів у "Баварії" просто не було, — каже "ГПУ" колишній гравець бременського "Вердера" Віктор Скрипник, 38 років. — Команда не грала у Лізі чемпіонів, а влітку накупила цілу купу висококласних гравців — Тоні, Клозе, Рібері. Я навіть здивувався, коли мюнхенці пригальмували в середині сезону. Чому не завоювали Кубок УЄФА? Потрапили на сильного суперника в півфіналі. "Зеніт" навесні міг обіграти будь-кого.

На 10 очок від чемпіона відстав бременський "Вердер".

— Думав, бременці виступлять гірше, — згадує Скрипник. — Лава в команди недовга, а під час сезону "вилітали" через травми ключові гравців — Фрінґс, Боровський. Я стажувався 5 тижнів у головного тренера Томаса Шаафа й сам бачив, як він ламав голову, щоб залатати дірки у складі.

Узимку "Бохум" запросив до команди українського форварда Олексія Бєліка.

— Якби Бєлік забив у перших матчах, йому одразу довірили б місце у складі, — вважає експерт. — Зробити це Олексієві не вдалося, і він практично не грав.

З вищої ліги вилітають "Нюрнберг", "Ґанза" та "Дуйсбург". Замість них гратимуть менхенгладбахська "Борусія", "Хоффенхайм" та "Кельн".

— "Нюрнберг" шкода. Хотів, щоб вилетіла "Армінія" з Білефельда, але вона врятувалася завдяки бійцівським якостям.

Запитую про найбільший прорив сезону.

— "Карлсруе". Команда повернулася до вищої ліги й підбиралася навіть до єврокубкової зони. Тільки кінцівку трохи "змазали". Сподобався "Гамбург". Гравці давно знали, що їхній тренер Хуб Стевенс улітку залишить команду, але не розклеїлися, не почали ігнорувати вказівки наставника.

Найкращий бомбардир турніру — Лука Тоні з "Баварії". Він забив 20 м"ячів.

— Нічого дивного. Лука колотив голи й у Італії, де всі грають від оборони. Німецькі команди люблять атакувати. Для Тоні така манера гри найзручніша.

Чому з 2001 року німецькі клуби не можуть виграти європейських кубків?

— Зосереджуються на національному чемпіонаті. Ліга чемпіонів — це престижно. Але в Німеччині з тебе кепкуватимуть, якщо ти виграєш Лігу, а в національній першості будеш третім або четвертим.

Зараз ви читаєте новину «"Баварія" не мала реальних конкурентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути