четвер, 19 квітня 2012 00:00

"Баварія" має один гол переваги над "Реалом"

Автор: фото: REUTERS/Kai Pfaffenbach
  Форвард ”Баварії” Маріо ґомес атакує ворота голкіпера ”Реала” Ікера Касільяса. ґомес забив переможний м’яч у зустрічі
Форвард ”Баварії” Маріо ґомес атакує ворота голкіпера ”Реала” Ікера Касільяса. ґомес забив переможний м’яч у зустрічі

У першому півфінальному матчі футбольної Ліги чемпіонів німецька "Баварія" перемогла вдома іспанський "Реал" — 2:1. Господарі вели в рахунку впродовж усієї зустрічі: на гол баварця Франка Рібері відповів "реалець" Месут Озіл, а вирішальний м'яч провів найкращий бомбардир німецького клубу Маріо Ґомес. Повторний поєдинок команди відіграють у Мадриді 25 квітня, в середу.

Розбираємо матч "Баварія" — "Реал".

Тактичні схеми

Суперники — близнюки за способом ведення гри. Обидві команди діють за системою 1-4-2-3-1. Вона передбачає потужну флангову гру. В цьому компоненті "Баварії" практично немає рівних у Європі: у складі німецького клубу є Франк Рібері та Арьєн Роббен. "Реал" натомість зазнавав у цих зонах труднощів. Кріштіану Роналду зліва був не надто активний, а Анхель Ді Марія, який відповідав за протилежний фланг, перебуває не в найкращій формі після тривалого лікування. Компенсувати пасивність Ді Марії намагався Месут Озіл, який часто зміщувався з центру направо, але великої користі атакам "Реала" це не давало.

Натомість мадридці краще почувалися у центрі поля. Особливо це стосується початку зустрічі, коли "Баварію" відтерли до своїх воріт. Наставник господарів Юпп Гайнкес посадив на лаву запасних Томаса Мюллера і випустив тріо Луїс Ґуставо — Бастіан Швайнштайґер — Тоні Кроос. Це означало обережніший варіант ведення гри, але він себе не виправдав через невдалий матч Швайнштайґера. У лідера середньої лінії мюнхенців зібганий сезон через постійні травми. Рівня майстерності Швайні вистачає для матчів німецького чемпіонату, але в протистоянні з Хабі Алонсо та Самі Хедіра цього замало. Тож Кроосу доводилося грати і за себе, і за Швайнштайґера. І виходило в нього непогано.

Успіх та помилка Моуріньйо

"Баварія" відкрила рахунок після розіграшу кутового, хоча гол треба було скасовувати через активний офсайд у Луїса Ґуставо. Гра вирівнялася: м'яч мало тримався в обох команд, атакували порівняно невеликими силами. Прагнучи відігратися, наставник "Реала" Жозе Моуріньйо не провів заміни у перерві, а наказав підопічним підвищити якість переходу в атаку — не завдяки більшій кількості учасників, а за рахунок підвищення швидкості й футболістів, і м'яча. Успіху мадридський клуб досяг незабаром, розірвавши оборону суперника. Поточні 1:1 улаштовували гостей, тому Моуріньйо вирішив максимально обеззброїти гру та провів відповідні заміни. Але поплатився за давно розкритиковану іспанською пресою довіру співвітчизникові Фабіо Коєнтрао: португалець слабко грає в обороні, мало підтримує атаку. Його "продавив" Філіпп Лам, а Серхіо Рамос — лівий центральний захисник "Реала" — не підстрахував Коєнтрао.

Зараз ви читаєте новину «"Баварія" має один гол переваги над "Реалом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути