четвер, 14 квітня 2011 06:45

"Барселона" вибила "Шахтар" із Ліги чемпіонів

Автор: фото: REUTERS
  Центральний захисник іспанської ”Барселони” Габріель Міліто (праворуч) вийшов на заміну на 70-й хвилині матчу проти ”Шахтаря” у Донецьку. За хвилину після цього він грубо зіграв проти ”одинадцятки” гірників Едуардо й отримав попередження
Центральний захисник іспанської ”Барселони” Габріель Міліто (праворуч) вийшов на заміну на 70-й хвилині матчу проти ”Шахтаря” у Донецьку. За хвилину після цього він грубо зіграв проти ”одинадцятки” гірників Едуардо й отримав попередження

У вівторок донецький "Шахтар" програв матч-відповідь чвертьфіналу Ліги чемпіонів каталонській "Барселоні" — 0:1. Єдиний м'яч на 43-й хв. провів Ліонель Мессі. Це перша домашня поразка "гірників" у цій Лізі чемпіонів. У матчі на "Ноу Камп" "Шахтар" поступився підопічним Хосепа Ґвардіоли — 1:5.

Понад сотня вболівальників "Барселони" кілька годин чекають на команду біля готелю "Донбас Палас". Співають гімн клубу та образливі пісні на адресу мадридського "Реала". Дехто кричить "Шахтар-чемпіон". Футболісти швидко заходять в автобус. Мессі дивиться через вікно на людей.

Біля "Донбас Арени" прихильники "Шахтаря" скандують "Реал — чемпіон". 51-тисячний стадіон заповнений вщерть. "Барселону" підтримують близько 400 уболівальників з Іспанії, України та Росії. На гру приїхав президент "синьо-гранатових" Сандро Росель.

— Він тільки перший рік очолює клуб, тому обмежує своє спілкування з пресою, навіть з іспанською, — каже Чемі Терез Олівейя, керівник прес-служби "Барселони". —  Можливо, наступного року сеньйор Росель буде говіркіший.

Разом із президентом "Шахтаря" Рінатом Ахметовим гру дивиться народний депутат Віктор Янукович. Син президента України накинув на плечі шарфик "Шахтаря".

— На матчі працюватимуть 263 журналісти з 13 країн, зокрема із Бразилії, Італії, Англії, Південної Кореї, Японії. Це абсолютний рекорд для Донецька, — розповідає Руслан Мармазов, керівник прес-служби "Шахтаря".

"Барселона" виходить на матч у гостьовій салатовій формі. Ґвардіола зробив одну заміну порівняно з першою грою — Афеллай замінив Іньєсту. Той пропускає матч через перебір жовтих карток. "Барса" діє за схемою 1-4-3-3.

"Гірники" грають 1-4-2-3-1. Замість флангових захисників Срни і Раца на полі Кобін та Шевчук. Хорват травмований, а румун нахапався "гірчичників". У центрі захисту — Ракицький з Іщенком.

Обидва наставники весь матч проводять на ногах. Ґвардіола жестикулює активніше, постійно щось підказує своїм захисникам.

— Не дарма Пеп любить ходити в театр. Мабуть, тому його "Барселона" грає в такий видовищний футбол, — шепочуться вболівальники після чергового яскравого жесту Ґвардіоли.

Наприкінці першого тайму Мессі забиває м'яч. Фан-сектор "Барси" скандує його прізвище. У понеділок невідомі обстріляли дім брата футболіста. Матіас Мессі і його мати були вдома, але не постраждали.

— О, Шакіра йде з поля, — так жартома називають захисника "Барселони" Херарда Піке. Футболіст зустрічається з колумбійською співачкою Шакірою. На 70-й хв. його змінює Ґабріель Міліто.

Ще через 13 хв. на поле вибігає вболівальник. Але його одразу перехоплюють троє працівників стадіону і волочуть із газону.

За 3 хв. до фінального свистка глядачі починають розходитися.

Після гри Мессі міняється футболкою з Вілліаном, Дані Алвеш — із Марсело Морено. Вальдеса на полі затримують іспанські журналісти.

— Я помінявся з ним воротарським светром ще в Барселоні, — каже "ГПУ" 26-річний Андрій П'ятов.

Останніми з роздягальні виходять Мессі та Маскерано. Ліонель на ходу підписує кілька футболок.

У паралельному матчі "Манчестер Юнайтед" обіграв "Челсі" — 2:1. Перший матч також завершився перемогою команди сера Алекса Фергюсона — 1:0.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" вибила "Шахтар" із Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути