середа, 30 травня 2012 06:15

Барезі порівняв Шевченка з ван Бастеном

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Франко Барезі вважав, що у фіналі Ліги чемпіонів 2011/12 зіграють ”Баварія” та ”Барселона”
Франко Барезі вважав, що у фіналі Ліги чемпіонів 2011/12 зіграють ”Баварія” та ”Барселона”

До Києва завітав Франко Барезі, колишній капітан італійського "Мілана" та збірної Італії. "Мілан", спільно з "Правексбанком" і готелем "Прем'єр Палас", утретє поспіль відкриває у Києві дитячий футбольний табір. Він буде безкоштовним, записуватися можуть усі хлопці та дівчата віком від 8 до 16 років. Заняття, до яких будуть залучені тренери з "Мілана", пройдуть із 9-го по 13 липня, на столичній "Лафорт Арені".

Після закінчення офіційної частини прес-конференції Франко Барезі відповів на запитання нашого видання. Спочатку ми поцікавилися, хто з футболістів, на його думку, стане героєм Євро-2012.

— Важко, дуже важко обрати, — Франко Барезі серйозно замислюється. — Завжди можуть бути якісь несподіванки. Чесно скажу: чекаю, що вистрілить хтось із молодих, порівняно маловідомих гравців.

А як щодо збірних?

— О, тут сенсацій я не бачу. Фаворитів троє — Німеччина, Іспанія та Нідерланди. Це традиційно сильні та важливі команди.

Італія на останньому Кубку світу не вийшла з групи. Які перспективи "Скуадри Адзурри" тепер?

— Пройшли два роки після Мундіалю. За цей час Італія значно додала в грі. Пранделлі виконав велику роботу. Я впевнений у своїй збірній, і думаю, що вона себе покаже.

Перемога "Челсі" в Лізі чемпіонів стала для вас несподіваною?

— Так. Я розраховував на фінал "Баварія" — "Барселона" і думав, що в ньому переможуть іспанці. "Челсі" пощастило, але слід відзначити зусилля цієї команди: лондонці зуміли побудувати настільки сильний захист, що навіть "Барселона" не зуміла його пробити.

Коли можна чекати тріумфу від італійських клубів?

— Ви так кажете, ніби Італія сто років не брала євротрофеї. Насправді, "Інтер" це зробив 2010, "Мілан" — 2007-го. Я сподіваюся, що невдовзі мій "Мілан" знову буде на вершині, але конкуренція у футболі зростає і виграти буде надзвичайно складно. Але "Мілану" це по силах.

Два роки тому ми розмовляли з Даніеле Массаро, вашим партнером по команді. Він сказав, що найсильнішим гравцем "Мілана", в якому йому пощастило грати, був Марко ван Бастен. Ви згодні?

— Я розумію, чому Массаро так сказав. Він багато грав в атаці поруч із ван Бастеном. Марко — феномен. Такий же, як і Шева. Єдине, мені шкода, що ван Бастен через проблеми з литкою так рано закінчив кар'єру. Зате тепер "Мілан" має Ібрагімовича.

Зараз ви читаєте новину «Барезі порівняв Шевченка з ван Бастеном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути