середа, 25 листопада 2009 18:11

"Азовмаш" звільнив Рімаса Гірскіса

Автор: фото з сайту www.newsru.ua
  Рімас Гірскіс тричі приводив ”Азовмаш” до титулу чемпіона України, а позаторік команда посіла друге місце у єврокубку ФІБА
Рімас Гірскіс тричі приводив ”Азовмаш” до титулу чемпіона України, а позаторік команда посіла друге місце у єврокубку ФІБА

Минулої суботи в українській баскетбольній суперлізі маріупольський "Азовмаш" програв удома баскетбольному клубу "Київ" — 66:78. Після цієї поразки звільнили головного тренера господарів Рімаса Гірскіса, 60 років.

Наставник став заручником обставин. Улітку в Україні запровадили ліміт на легіонерів — згідно з ним, під час матчу на майданчику має перебувати бодай один українець. Доморощених гравців у "Азовмаша" було обмаль — 32-річний Олександр Скутельник та Євген Подорванний, 31 рік, уже не могли на рівні протистояти молодшим партнерам. Це одна з причин того, що у восьми матчах першості чемпіон України чотирьох останніх сезонів зазнав п"ятьох поразок.

Чи винен у цьому Гірскіс? Навряд чи. Скоріше відповідальність мають узяти на себе керівники "Азовмашу". У трансферній політиці вони орієнтувалися на БК "Київ", скуповуючи дорогих легіонерів, які думали тільки про гроші. Кияни, відмовившись від іноземців, зуміли підготувати боєздатну команду. "Азовмаш" — ні.

Тому азовці постійно робили все можливе, аби скасувати ліміт на легіонерів узагалі. А рік тому почалася криза, яка болюче вдарила по "Азовмашу". Команда перестала платити зарплату гравцям, унаслідок чого той же Сергій Ліщук поїхав грати до Іспанії.

"Азовмаш" і зараз не відмовився від іноземців. Але через брак фінансів уже не може залучити гравців високого рівня. Перекупити українців уже також не до снаги.

Що залишалося робити Гірскісу? Тільки те, що він і робив, — витискати максимум із тих, хто був під рукою. За чутками, тренер майже не мав впливу на формування складу — все здійснював віце-президент клубу Борис Малецький. Чи треба було напередодні єврокубкового старту позбуватися найуспішнішого тренера в історії української суперліги?

Новим головним наставником став Андрій Підковиров. Він два роки сидів без роботи і навряд чи спроможний повернути клубу його колишні позиції.

Зараз ви читаєте новину «"Азовмаш" звільнив Рімаса Гірскіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути