середа, 20 липня 2011 06:00

"Арсенал" узяв фіна на позицію правого захисника

Автор: фото з сайта www.european-athletics.org
  Велі Лампі зіграв 23 матчі за національну команду Фінляндії
Велі Лампі зіграв 23 матчі за національну команду Фінляндії

Київський "Арсенал" підписав трирічний контракт із захисником національної збірної Фінляндії 27-річним Велі Лампі. Раніше футболіст виступав у голландському клубі "Віллем-II". Суму контракту не розголошують.

— Мене запросили на перегляд, коли команда проводила тренувальний збір у словенському Маріборі, — каже Лампі "ГПУ" після матчу киян із "Дніпром". Участь у поєдинку не брав. — Я пробув із командою кілька днів.

Коли з'явився варіант з "Арсеналом", я почав більше цікавитися українським футболом. Говорив про це з "динамівцем" Романом Єрьоменком і колишнім партнером по "Віллему" Євгеном Левченком. Від них я почув тільки позитивні відгуки про Україну та ваші клуби.

Розкажіть про перші враження від українського чемпіонату?

— Я знаю чотири-п'ять провідних команд української прем'єр-ліги. Решта для мене поки що є загадкою. Але з кожним днем я краще знайомлюся з чемпіонатом. Команди грають в атлетичний і в той же час технічний футбол. Є багато індивідуально сильних гравців.

Як ваша сім'я відреагувала на новину про переїзд до України?

— Я очікував, що моїй дружині не сподобається переїзд до Києва, але вона сприйняла це позитивно. Я розповів їй про все, що встиг тут побачити. Вона з нетерпінням чекає можливості приїхати. Як тільки я підшукаю помешкання, то одразу привезу дружину і однорічного сина.

Поки що живу в готелі. Потроху вчу російську мову.

Тренер "Арсенала" Юрій Бакалов так охарактеризував фінського новачка команди:

— Тактично грамотний футболіст: позначається досвід матчів у чемпіонаті Нідерландів. Чіпкий, прекрасно веде єдиноборства один в один, не втрачає позицію. Не видатні, але досить непогані швидкісні дані, є варіанти, як його використовувати під час розіграшу стандартних ситуацій поблизу воріт суперника. Розглядаємо Лампі на позицію правого захисника.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" узяв фіна на позицію правого захисника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути