четвер, 25 жовтня 2012 05:15

Янукович передбачив перемогу "Шахтаря"

Автор: фото: REUTERS
  Півзахисник ”Шахтаря” Фернандіньйо (№7) забив переможний гол у ворота ”Челсі”. Його вітає капітан донеччан Даріо Срна
Півзахисник ”Шахтаря” Фернандіньйо (№7) забив переможний гол у ворота ”Челсі”. Його вітає капітан донеччан Даріо Срна

Донецький "Шахтар" переміг удома лондонський "Челсі" — клубного чемпіона Європи й лідера англійської прем'єрліги — 2:1. На 3-й хвилині рахунок відкрив Алекс Тейшейра, на 52-й його подвоїв Фернандіньйо. Оскар із "Челсі" відіграв один м'яч за 2 хв. до фінального свистка.

Власник лондонського клубу — Роман Абрамович. Тому напередодні матчу президент Віктор Янукович сказав російському колезі Володимирові Путіну про те, що Україна обіграє Росію в поєдинку 23 жовтня.

— "Шахтар" провів найсильніший матч сезону, — каже колишній форвард тернопільської "Ниви" Ігор Яворський, 53 роки. — Головна причина успіху: з гри не випав жоден футболіст донецької команди. Це дуже важливо, коли маєш справу із суперником такого рівня, як "Челсі". Стабільна гра всіх 11 футболістів сприяла тому, що головний тренер Мірча Луческу не поспішав із замінами. Друга причина: "Шахтар" був швидший за "Челсі" і добре рухався без м'яча. Тому господарі мали чимало моментів, і повинні були перемагати з більшим рахунком.

— Голи команда Луческу забивала після явних помилок суперника, — продовжує Ігор Яворський, — а комбінації, які створювала завдяки власним зусиллям, до логічного завершення не доводила. Кінцівка поєдинку видалася нервовою. Хоча, після пропущеного м'яча, "Шахтар" зумів перевести гру ближче до воріт суперника.

Хто винен у пропущеному господарями м'ячі?

— "Челсі" забив у контрвипаді — захисники "Шахтаря" не встигли перебудуватися. Можливо, трохи розслабилися.

Чи можна пояснити перевагу донеччан у швидкості тим, що суперники на вихідних провели матчі різної напруги в національних чемпіонатах. "Шахтар" спокійно обіграв "Іллічівець", а "Челсі" добряче пововтузився з "Тоттенхемом".

— Не сказав би, що "Челсі" виглядав утомленим. Просто він стикнувся із серйозним рівнем супротиву: "Шахтар" сильніший за "Тоттенхем", Луческу це відзначав. Лідер півзахисту "Челсі" Мата зіграв блискуче в поєдинку національного чемпіонату. А що він показав у Донецьку? Торрес у першому таймі був помітний, але малоефективний. Після перерви я його не бачив, і Ді Маттео, вочевидь, теж, тому і замінив на Старріджа. Тобто "Шахтар" розібрав гру суперника досконало і нейтралізував лідерів лондонців.

Який подальший розклад у групі?

— Вона — одна з найсильніших за добором учасників. Тому вихід із групи стане успіхом для "Шахтаря". Багато залежатиме від матчу в Лондоні 7 листопада. Думаю, "гірники" здатні перемогти "Челсі" й на виїзді.

В іншому матчі групи "E" данський "Норшелланд" удома зіграв унічию з італійським "Ювентусом" — 1:1. Після трьох турів лідирує "Шахтар" — сім очок. У "Челсі" — чотири, "Ювентус" має три, "Норшелланд" — одне. Черговий тур відбудеться 7 листопада, у середу. "Челсі" прийме "Шахтар", а "Ювентус" на своєму полі зустрінеться з "Норшелландом".

Зараз ви читаєте новину «Янукович передбачив перемогу "Шахтаря" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути