середа, 29 серпня 2007 14:23

Антоніо Пуерта проковтнув язик

Автор: фото: REUTERS\Marcelo del Pozo
  Антоніо Пуерта залишає поле на 31-й хвилині матчу ”Севілья” — ”Гетафе”. Через два дні він помре
Антоніо Пуерта залишає поле на 31-й хвилині матчу ”Севілья” — ”Гетафе”. Через два дні він помре

22-річний півзахисник іспанської "Севільї" Антоніо Пуерта минулого вівторка помер в одній з іспанських клінік. Він два дні перебував у комі й пішов з життя не приходячи до тями.

Минулої суботи на 31-й хвилині матчу "Севілья" — "Гетафе" Пуерта на рівному місці впав. Виявилося, проковтнув язик. Поле футболіст залишив самостійно. Згодом знепритомнів і отримав два інфаркти. Зусилля лікарів виявилися марними.

Антоніо провів за "Севілью" 55 матчів, двічі виграв Кубок УЄФА, Кубок Іспанії та Суперкубок Європи.

— Це жахлива смерть, — каже російський форвард "Севільї" Олександр Кержаков. — Я та мої партнери по команді не можемо стримати сліз. Про те, щоб виходити на поле, не може бути й мови. Наприкінці вересня дружина Пуерти мала народити. Він так чекав цього.

Колишній головний лікар італійського "Інтера" Пієро Вольпі звинуватив у смерті Пуерти медичний персонал "Севільї".

— У гравця точно були проблеми зі здоров"ям напередодні матчу, — каже Вольпі. — В Італії найменше збільшення пульсу призводить до відсутності футболіста на полі. Не знаю, чим думали лікарі "Севільї", даючи "добро" Пуерті грати.

Львівський лікар Олександр Василишин, 34 роки, був менш категоричним.

— Можливо, лікарі "Севільї" справді недогледіли, — каже він "ГПУ". — Не виключено, Пуерту просто перекачали анаболіками, не обстежили ретельно серце й мозок, які не витримали значних фізичних навантажень. Але є й інший варіант: у Пуерти міг бути прихований порок серця, якого не виявить жодна апаратура. Язик западає зазвичай від епілепсії. Це теж може бути прихована хвороба — до першого такого разу вона не проявляється і буває внаслідок психологічних стресів або фізичних навантажень. Тоді лікарів не звинувачував би. Чи можна було врятувати гравця? Якщо почалася гіпоксія мозку через погіршення кровопостачання — шансів не було. Мозок не отримував кисню.

У вівторок "Севілья" мала проводити на виїзді повторний матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти грецького "АЕКа". Його перенесли на 3 вересня. Матч за Суперкубок Європи проти "Мілана" іспанці зіграють у заздалегідь запланований термін — 31 серпня.

Це не перша смерть діючого футболіста. Чотири роки тому на футбольному полі загинув півзахисник збірної Камеруну Марк-Вів"єн Фое, 28 років. У січні 2004-го пішов із життя угорець Міклош Фехер, 24 роки, який був нападаючим португальської "Бенфіки". Причиною смертей став серцевий напад. У січні 2004-го в номері знайшли мертвим 23-річного форварда "Арсеналу" Шалву Апхазаву. У нього виявили здуття легенів.

Зараз ви читаєте новину «Антоніо Пуерта проковтнув язик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути