середа, 02 червня 2010 05:31

Анрі поїде на Кубок світу запасним

Автор: фото з сайта www.rudb.org
  Тьєрі Анрі — найкращий бомбардир збірної Франції. У 119 матчах за ”трикольорових” він забив 51 гол
Тьєрі Анрі — найкращий бомбардир збірної Франції. У 119 матчах за ”трикольорових” він забив 51 гол

11 червня стартує 19-й Кубок світу. Уперше турнір відбудеться на Чорному континенті — в Південно-Африканській Республіці. "ГПУ" починає представляти команди-учасниці.


Група "А" (Мексика, Уругвай, Франція, Південна Африка)

Найімовірніше, з групи вийдуть уругвайці та французи. Південноамериканцями орудує Оскра Вашингтон Табарес — досвідчений тренер, який працював у "Мілані", а 2007-го лише дивом не пройшов Бразилію у півфіналі Кубка Америки. Серед гравців варто відзначити голкіпера Нестора Муслеру — одного з найталановитіших у світі. Він провів дуже непоганий сезон у "Лаціо". Захисником турецького "Фенербахче" Дієґо Лугано цікавляться італійські клуби. Опорник Вальтер Ґарґано — на провідних ролях у "Наполі". Але головним "козирем" Уругваю є напад. Дієґо Форлан — герой фінального матчу Ліги Європи та Луїс Суарес, один із найкращих бомбардирів Європи. Поки що виступає за "Аякс", але готовий до гри у гранді.

Головний тренер збірної Франції Раймон Доменек змінив тактичну схему з 1-4-2-3-1 на 1-4-3-3. У середині поля головну роль має відігравати Йоанн Ґуркюфф. Чемпіон світу та торішній переможець Ліги чемпіонів Тьєрі Анрі поїде на Мундіаль тільки у ролі запасного. Має відновитися провідний захисник Ґаллас. Із ним у центрі діятиме Абідаль, хоча й не має відповідних навичок гри на цій позиції. Серед опорників Франція недорахувалася Патріка Вієйра, від послуг якого відмовився тренер, та Лассана Діарра — він має проблеми зі шлунком.

Мексика. Команда зазнає зміни поколінь. Не найкращий сезон провів у "Барселоні" Рафаель Маркес. Варто звернути увагу на форварда 22-річного Хав"єра Ернандеса. Цьогоріч він забив 10 голів у 11 матчах, а влітку стане гравцем "Манчестер Юнайтед". Віце-чемпіон Англії заплатив за мексиканця 20 млн євро. Найімовірніше, наставник команди Хав"єр Агірре гратиме 1-4-3-3.

Господарів чемпіонату очолює 70-річний Карлос Альберто Паррейра — бразилець, який 1994-го виграв Кубок світу з командою своєї батьківщини. Головна зірка — півзахисник Стівен Пієнаар, який пройшов школу "Аякса", а тепер виступає за англійський "Евертон". Експерти також відзначають голкіпера 22-річного Ітуміленга Кхуне. Паррейра має дві базові схеми: 1-4-4-2 та 1-4-2-3-1.

Аргентина має найрозкішніший вибір нападаючих

Група "В" (Аргентина, Греція, Південна Корея, Нігерія)

Аргентинці — одні з головних фаворитів чемпіонату. Проблема одна — тренер. Дієґо Марадона до того, як півтора року тому очолити національну команду, в ролі наставника не працював. Герой Кубка світу-1986 не взяв на африканський Мундіаль переможців Ліги чемпіонів у складі "Інтера" Хав"єра Дзанетті та Естебана Камбіассо. Обидва вони чудово можуть зіграти опорника. Тепер на цій позиції всі надії на Хав"єра Маскерано з "Ліверпуля". Зате у нападі "альбі-селестес" мають найзірковіший склад.

Імовірно, Марадона діятиме 1-4-4-2.

Греція. Сила у тренері — Отто Регаґелі. Жодного гравця з іменем. Герої Євро-2004 уже не ті. Можливо, вистрілить півзахисник 18-річний Сотіріос Нініс. Регаґель довго грав 1-5-3-2, але перед самим чемпіонатом награє 1-4-4-2.

Корейці на останніх двох мундіалях покладалися на голландських фахівців — Ґуса Хіддінка та Діка Адвокаата. Тепер із командою працює Хун Мун Чжу. Він починав як тренер з фізпідготовки, тому не дивно, що від природи витривалі корейці будуть однією з наймобільніших команд турніру. Саме в тому, щоб виснажити суперника, головний козир півфіналіста позаминулого Кубка світу, який діятиме 1-4-3-2-1. Лідер збірної — атакувальний півзахисник Пак Чжі Сун. Перший кореєць — переможець Ліги чемпіонів. Виступає за "Манчестер Юнайтед".

До нігерійців незадовго до турніру прийшов новий наставник. Місцевого фахівця Шайбу Амоду змінив швед Ларс Лаґербек. Він дотримується схеми свого попередника 1-4-3-3. Головна проблема — відсутність у складі команди творчих гравців. Нових виконавців, подібних до Джей Джея Окочі, у складі нігерійців немає, тому їх називають "землекопами". Логічно, що головна зірка команди — опорник "Челсі" Джон Обі Мікел.



Календар матчів групи "А"


1-й тур

11 червня (п"ятниця)

17.00 (київський час) ПАР — Мексика

21.30 Уругвай — Франція

2-й тур

16 червня (середа)

21.30 ПАР — Уругвай

17 червня (четвер)

21.30 Франція — Мексика

3-й тур

22 червня (вівторок)

17.00 Мексика — Уругвай

17. 00 Франція — ПАР

Календар матчів групи "В"


1-й тур

12 червня (субота)

14.30 Корея — Греція

17.00 Аргентина — Нігерія

2-й тур

17 червня (четвер)

14.30 Аргентина — Корея

17.00 Греція — Нігерія

3-й тур

22 червня (вівторок)

21.30 Греція — Аргентина

21.30 Нігерія — Корея

Зараз ви читаєте новину «Анрі поїде на Кубок світу запасним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути