пʼятниця, 16 листопада 2007 15:02

Англія сподівається на Ізраїль

  Форвард ”Шахтаря” Крістіано Лукареллі (праворуч) нині у складі збірної Італії готується до матчу в ґлазґо. Поруч з ним головний тренер італійців Роберто Донадоні
Форвард ”Шахтаря” Крістіано Лукареллі (праворуч) нині у складі збірної Італії готується до матчу в ґлазґо. Поруч з ним головний тренер італійців Роберто Донадоні

Кваліфікаційний етап до Євро-2008 фінішує. 17 та 21 листопада відбудуться два заключні тури відбірних змагань. Після них остаточно стануть відомі команди, які посіли перші два місця в семи відбірних групах і приєднаються до господарів фінальної частини — збірних Австрії та Швейцарії.

У першій групі фаворити Польща та Португалія. Щоб гарантовано вийти з групи, останній треба перемогти в одному з двох матчів: або з бельгійцями вдома, або із сербами на виїзді. Португалії треба чотири очки. І вона їх напевне здобуде, адже почергово прийматиме вірменів та фінів. Сербії для кваліфікації обов"язково треба перемогти поляків та азербайджанців і сподіватися бодай на нічию в матчі Польща — Бельгія.

У другій групі на дві путівки претендують збірні Франції, Шотландії та Італії. Сьогодні в ґлазґо грають дві останні. Перемога господарів виводить їх до фінальної частини. Італійці в разі поразки теж не втрачають шансів. У середу їм треба буде обіграти вдома Фарери, а Україні — перемогти Францію. Якщо Італія обіграє Шотландію, то останній тур нічого не вирішуватиме — пройдуть італійці і французи. Якщо в ґлазґо буде нічия, то Італія напевне забезпечить собі вихід, бо у неї залишиться матч із Фарерами. Французам тоді достатньо буде зіграти в Києві внічию.

Із третьої групи до фінальної частини уже потрапила Греція. За другу путівку сперечатимуться Норвегія й Туреччина. Сьогодні очна зустріч між ними в Осло. Туркам потрібна лише перемога, бо вони відстають на два очки. В останньому турі команди, найімовірніше, переможуть — Турція прийматиме боснійців, а норвежці зіграють на Мальті.

Ключовим матчем у другій групі стане сьогоднішнє протистояння Шотландія — Італія

У четвертій групі боротьбу завершено. Чехія та Німеччина — у фінальній частині.

Із п"ятої майже забезпечила собі вихід Хорватія. Сьогодні команді Славена Білича достатньо нічиєї в Македонії. Доля іншої путівки в руках у збірної Росії. Якщо росіяни переможуть на виїзді Ізраїль — поїдуть на Євро, бо в Андоррі в середу перемогти буде нескладно. Якщо ізраїльтяни сьогодні не програють, фаворитом стає Англія. Їй у середу треба буде виграти на лондонському стадіоні "Вемблі" у Хорватії. Ще один шанс для англійців: якщо Росія обіграє Ізраїль, а Македонія — Хорватію, то вони мають переграти хорватів щонайменше у три м"ячі.

У шостій групі майже все зрозуміло. Збірні Швеції та Іспанії — на 99% у фіналі чемпіонату Європи. Шведи, навіть якщо програють у гостях Іспанії, можуть узяти необхідне очко, приймаючи в середу Латвію. Іспанці, якщо не переможуть сьогодні вдома шведів, цілком здатні через чотири дні обіграти у рідних стінах Північну Ірландію.

Із сьомої групи вийшла Румунія. Нідерландам, які мають чотири очки переваги над Болгарією, для кваліфікації достатньо або сьогодні вдома перемогти Люксембург, або у середу на виїзді — Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Англія сподівається на Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути