вівторок, 26 серпня 2008 18:11

Андрій Шевченко повернувся до "Мілана"

Автор: фото: reuters/Thomas Peter
  За два сезони у ”Челсі” Андрій Шевченко забив 9 м’ячів у чемпіонаті Англії.  На знімку він біля московського готелю ”Рітц-Карлтон” напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів. Шевченко весь поєдинок провів на лаві запасних, а ”Челсі” програв ”Манчестер Юн
За два сезони у ”Челсі” Андрій Шевченко забив 9 м’ячів у чемпіонаті Англії. На знімку він біля московського готелю ”Рітц-Карлтон” напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів. Шевченко весь поєдинок провів на лаві запасних, а ”Челсі” програв ”Манчестер Юн

Український форвард Андрій Шевченко, 31 рік, перейшов із англійського "Челсі" до італійського "Мілана". 23 серпня власник "Челсі" Роман Абрамович на одній зі своїх яхт прибув до Сардинії на віллу прем"єр-міністра Італії та господаря "Мілана" Сільвіо Берлусконі. Підсумком переговорів, що тривали упродовж 10 год., стала домовленість про трансфер Шевченка.

Фінансові деталі угоди та термін контракту Шеви з "Міланом" не оголошують. Італійська преса припускає, що "Мілан" узяв Шевченка в безкоштовну річну оренду й отримав право влітку 2009 року викупити контракт нападаючого за 13–16 млн євро. Імовірно, упродовж наступного сезону "Челсі" виплачуватиме частину річної зарплати форварда. У Лондоні вона становила 9 млн євро на рік, але віце-президент "Мілана" Адріано Ґалліані підтвердив, що задля здійснення трансферу Андрій погодився на зменшення свого окладу. За неофіційною інформацією, Абрамович також отримав гарантії продажу саме до "Челсі" півзахисника "Мілана" Кака, якщо найкращий футболіст світу-2007 захоче залишити італійський клуб.

У неділю Шевченко прибув до міланського аеропорту "Лінате", де з криком "Шевченко, оле!" його зустрічали уболівальники "Мілана".

— Я щасливий повернутися до "Мілана", — каже український форвард. — Нервував, доки йшли перемовини щодо мого переходу, і радий, що вони успішно закінчилися. Відчуття такі, неначе я знову виграв із "Міланом" Лігу чемпіонів.

Водночас Андрій подякував фанатам "Челсі" за підтримку:

— Вони добре до мене ставилися всі ці два роки.

Шевченко візьме 76-й номер

Шевченко прийшов до "Мілана" з київського "Динамо" за $25 млн. Він підписав контракт із італійським клубом 1 липня 1999 року. Останній матч за "червоно-чорних" провів 7 травня 2006-го. За сім років Шева забив за "Мілан" 173 голи і став другим бомбардиром в історії клубу після шведа Гуннара Нордаля (221 гол). 26 травня 2006 року Андрій оголосив, що хоче перейти до англійського "Челсі". Трансфер Шевченка коштував Абрамовичу 45 млн євро, але за два сезони в чемпіонаті Англії Шева забив дев"ять голів. Причини переїзду до Лондона Андрій пояснив сімейними обставинами. Його дружина, американська фотомодель Крістен Пазік, 30 років, захотіла жити в англомовному середовищі й виховувати там синів — Джордана, який народився в жовтні 2004-го, та Крістіана — він на два роки молодший за брата.

— Я щаслива, бо щасливий Андрій, — прокоментувала дружина Шевченка повернення форварда до "Мілана". — Діти та я спокійні, коли він задоволений. Ми повертаємося додому.

У київському "Динамо" та збірній України Шевченко виступав під десятим номером. Коли він прийшов до "Мілана", цей номер був зайнятий хорватом Звоніміром Бобаном. Шевченкові дісталася "сімка". За рік він змінив десятий номер на сьомий і у збірній України. Під ним же грав у "Челсі". У "Мілані" ж сімка транзитом через Рікардо Олівейру перейшла до 18-річного бразильця Алешандре Пато, який прийшов до клубу рік тому. Пато уже заявив про свою готовність віддати Шеві футболку з сьомим номером.

— Це благородно з його боку, але не принципово, — каже Шевченко. — Головне — грати у футболці "Мілана". Хай це буде двозначний номер, але одна з цифр — "сімка".

Імовірно, Андрій Шевченко візьме 76-й номер, що символізуватиме рік його народження. Двоє новачків "Мілана" уже так зробили: бразилець Рональдіньйо обрав 80-й номер, а француз Матьє Фламіні — 84-й.

У 5-му турі чемпіонату Італії, призначеному на 27–28 вересня, "Мілан" зустрінеться з постійними суперниками — земляками з "Інтера". Улітку цей клуб очолив 45-річний португалець Жозе Моурінью, який більше року тренував українця в "Челсі".

— Не бажатиму Шеві успіхів у чемпіонаті, бо "Мілан" — наш головний конкурент у цьому турнірі, — каже Моурінью. — Хай виграє Кубок УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Шевченко повернувся до "Мілана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути