понеділок, 12 травня 2008 16:42

Андрій Ярмоленко забезпечив три очки команді Юрія Сьоміна

Автор: фото: Андрій ЛУКАЦЬКИЙ/ФК ”Димнамо” (Київ)
  Андрій Ярмоленко (№70) вийшов на заміну на 83-й хвилині матчу ”Динамо” — ”Ворскла”. Через 6 хвилин він провів вирішальний у матчі гол
Андрій Ярмоленко (№70) вийшов на заміну на 83-й хвилині матчу ”Динамо” — ”Ворскла”. Через 6 хвилин він провів вирішальний у матчі гол

Донецький "Шахтар" зберіг лідерство в чемпіонаті України. У передостанньому турі підопічні Мірчі Луческу обіграли в Харкові місцеву однойменну команду — 3:0. На очко відстає київське "Динамо", яке із труднощами виграло вдома у "Ворскли" — 2:1. Матч відбувався в 61-й день народження головного тренера киян Юрія Сьоміна. Переможний м"яч на 89-й хвилині провів нападаючий Андрій Ярмоленко.

— Мені пощастило, — заявив Ярмоленко після матчу. — Вийшов на останні 10 хвилин матчу. Як слід навіть не встиг вписатися в гру.

Андрій перейшов до "Динамо" на початку 2007 року. Уродженець російського Санкт-Петербурга, форвард виступав за чернігівську "Десну". Анонсуючи перехід, спортсмена представили як "хлопчика зі 130-го кілометра", маючи на увазі відстань між Києвом та Черніговом, і порівняли з Андрієм Шевченком.

— Ярмоленко — хороший, старанний хлопчик, — каже "ГПУ" наставник динамівського дубля Геннадій Литовченко, 45 років. — Націлений на ворота, непогано орієнтується у штрафному майданчику, з головою — поле бачить. Можливо, фізичні дані йому ще треба трохи підтягнути.

Запитую, чи готовий форвард із наступного сезону постійно грати за основну команду.

— Це нехай Сьомін вирішує. Ярмоленка під прицілом він тримає — це точно. Але треба дивитися, чи зуміє той себе проявити в умовах конкуренції, — говорить Литовченко.

Перший м"яч в українській вищій лізі Олександр Гладкий провів у дев"ятому матчі. Тодішньому форвардові "Металіста" було 17 років та 2 місяці. Сергій Ребров забив у дебютному матчі чемпіонату СРСР 17-річним. Андрій Шевченко відзначився у третьому поєдинку за "Динамо", коли нинішньому форварду "Челсі" було 18 років і 2 місяці. Ярмоленко ж забив у дебютному матчі у віці 18 років та 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Ярмоленко забезпечив три очки команді Юрія Сьоміна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути