неділя, 10 червня 2007 14:25

Анахаймські "Качки" виграли Кубок Стенлі

Автор: фото: reuters/Mike Blake
  Голкіпер ”Анахайма” Жан-Себастьян Жигер святкує перемогу разом з дружиною Крістен та новонародженим сином Максом
Голкіпер ”Анахайма” Жан-Себастьян Жигер святкує перемогу разом з дружиною Крістен та новонародженим сином Максом

Американський хокейний клуб"Анахайм Дакс" уперше в своїй історії став володарем  Кубка Стенлі. У фінальній серії до чотирьох перемог "Качки" перемогли "Оттаву Сенаторс" — 4:1.

Шампанське очікувало переможців у роздягальні. Стіни та шафи гравців "Анахайма", портрети засновників команди у вирішальному матчі передбачливо обгорнули поліетиленовою плівкою, щоб переможці могли вдосталь побризкатися шампанським.

Найбільший "фонтан" улаштував лідер "Анахайма" фінський форвард Теему Селянне. Він виступає у Північноамериканській національній хокейній лізі з 1993 року. Одразу встановив рекорд результативності для новачків, закинувши 76 шайб за сезон. Це перший подібний трофей 36-річного Селянне, який торік став срібним призером Олімпіади. На фінал він покликав 16 друзів дитинства, які утворили в Палаці спорту "фінську алкогольну команду".

Перед фінальною серією мери Оттави та Анахайма уклали парі. Якщо Кубок Стенлі завоює Оттава, то мер Анахайма зобов"язувався підняти над містом форму "Оттави". Тепер після перемоги "Анахайма" форма "Качок" цілий день майорітиме в Оттаві.

Сама фінальна серія великого інтересу в Північній Америці не викликала. Рейтинг телетрансляцій був незвично низьким — тільки 1,2 відсотка американців дивилися фінал. Торішнє протистояння між "Кароліною" та "Едмонтоном" подивилося вдвічі більше глядачів.

Новоспечений володар Кубка Стенлі був заснований 1993 року Майклом Ейснером — керівником компанії "Дісней". Команда дістала назву "Майті Дакс" — "Могутні Качки" — і 2003-го грала у фіналі Кубка Стенлі. Два роки тому в "Анахайма" з"явилися нові господарі — подружжя Генрі та Сюзан Самуеллі, мільярдери, засновники мережі телекомунікацій "Броадком". Вони купили клуб за $60 млн і прибрали з назви клубу слово "могутні". Тепер "Анахайм" просто "Качки".

Зараз ви читаєте новину «Анахаймські "Качки" виграли Кубок Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути