вівторок, 04 грудня 2007 18:30

Американці через 12 років виграли Кубок Девіса

Автор: фото: reuters/Robert Galbraith
  Капітан збірної США Патрік Макінрой святкує перемогу разом з дружиною Меліссою та донькою Вікторією
Капітан збірної США Патрік Макінрой святкує перемогу разом з дружиною Меліссою та донькою Вікторією

Збірна США з тенісу стала володарем Кубка Девіса. Минулими вихідними команда Патріка Макінроя у фіналі перемогла російську збірну — 4:1. Матч відбувався на синтетичному покритті американського міста Портленд. На трибунах місцевого "Колізеума" зібралося 12 тис. глядачів, хоча найдешевший квиток на матч коштував $90.

Господарі забезпечили собі перемогу вже після двох змагальних днів. Енді Роддік переміг Дмитра Турсунова (6:4, 6:4, 6:2), а Джеймс Блейк обіграв Михайла Южного (6:3, 7:6, 6:7, 7:6) в одиночних зустрічах. Потім Боб та Майкл  Брайани обіграли Миколу Давиденка та Ігоря Андреєва в парному матчі.

Останні два поєдинки вже нічого не вирішували. Андреєв виграв у Боба Брайана (6:3, 7:6) і скоротив відставання, проте перемога Блейка над Турсуновим (1:6, 6:3, 7:5) зробила підсумок матчу переконливим.

— На підсумок протистояння вплинули два фактори, — каже "ГПУ" тенісний тренер Олександр Долгополов, 42 роки. — По-перше, американці мали збалансованіший склад. У Росії ж багато сильних гравців, але не всі змогли підійти до фіналу в належній формі. Сафін відмовився виступати, Турсунова весь сезон відволікали травми. По-друге, у матчах на кубок Девіса багато вирішує парна зустріч. А з  Брайанами на сьогодні конкурувати неможливо. По-третє, американці грали вдома й мали не лише підтримку глядачів, а і право вибору сприятливого покриття.

Нині у збірної США 32 перемоги в Кубку Девіса. До успіху в Портленді американці не вигравали трофея з 1995 року.

Україна виступає у другій групі турніру. Щоб вийти до першої, нашим співвітчизникам треба виграти три матчі. У першому з них прийматимемо Єгипет 11–13 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Американці через 12 років виграли Кубок Девіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути