Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2008 18:52

"Алієва я би підвісив за одне місце"

Автор: фото: reuters/dylan martinez
  Арбітр матчу ”Арсенал” — ”Динамо” Ален Амер (крайній ліворуч) вилучає з поля півзахисника киян Олександра Алієва (№8)
Арбітр матчу ”Арсенал” — ”Динамо” Ален Амер (крайній ліворуч) вилучає з поля півзахисника киян Олександра Алієва (№8)

Вівторкова виїзна поразка київського "Динамо" від лондонського "Арсеналу" не залишила віце-чемпіону України шансів на продовження боротьби у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Аби потрапити до 1/16 фіналу Кубка УЄФА, вперше з 2004 року, "Динамо" за два тижні треба вдома не програти турецькому "Фенербахче".

У матчі проти "Арсеналу" головний тренер киян Юрій Сьомін не зміг залучити кількох травмованих гравців — оборонців Тараса Михалика й Андрія Несмачного та півзахисника Мілоша Нінковича. Ще троє гравців середньої лінії — Корреа, Гусєв і Юссуф — нещодавно відновилися після травм і грати поки що не готові.

Тому Сьомін уперше у груповому турнірі Ліги чемпіонів випустив у стартовому складі двох форвардів — Бангура та Мілевського.

— З одного боку, в Сьоміна не було вибору, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 77 років. — Наситити опорну зону було ніким: Юссуф не готовий, а Каддурі через травму Несмачного діяв зліва. З другого — форварди себе не показали. Мілевському забракло холоднокровності, щоб використати вихід сам на сам із воротарем на 80-й хвилині. Він просто вдарив, не підняв голову, а треба було діяти гнучкіше — спробувати перекинути голкіпера. Бангура, це ясно, придатний поки що тільки для чемпіонату України. У Лізі чемпіонів він помиляється в передачі, навіть якщо суперник не атакує. Взагалі останнім часом "рожі" Мілевського й Алієва мене втомлюють.

Особливо експерт ображений на півзахисника "Динамо".

— Кияни грали у хороший футбол, — говорить Заяєв. — Алієв своїм вилученням усе зіпсував. Я говорив, що він грає як блатний, і не відмовляюся від своїх слів. За такі дії по відношенню до арбітра я просто підвісив би Алієва за одне місце. Він не розуміє, що грає за країну. Невже вважає себе рятівником? Я не штрафував би Алієва, а просто вигнав би його з команди. Готовий дати всю свою зарплату Мілевському й Алієву, тільки б вони були людьми, помічали на полі партнерів, а не грали виключно самі з собою та тільки для себе.

Гол "Арсеналу" — ланцюг помилок кількох гравців "Динамо".

— Кияни просто не прочитали епізод. Дали віддати Сеску передачу — по-перше. По-друге, якщо ти не передбачаєш розвиток ситуації, а нападаючий суперника опиняється в безпосередній близькості від воріт, усе вже залежить від нього. Богушу треба було завчасно вийти у район одинадцятиметрової позначки, а не стояти на лінії. Тоді він би перехопив передачу, — стверджує експерт.

У "Динамо" вперше у стартовому складі в Лізі чемпіонів вийшов Асатіані.

— Непогано зіграв Малхаз, — оцінює Заяєв. — Не було достатньо практики, але не загубився. Взагалі, вважаю, правильно, що "Динамо" перенесло матч із "Іллічівцем" у чемпіонаті — гравці отримали можливість перевести подих.

Сьомін у Лондоні не провів жодної заміни.

— Дорікнути в цьому тренеру не можна. Важко увійти в таку гру та ще й за прохолодної погоди. М"язи спробуй розігріти. Та й особливо посилити гру було ніким — Рональдо ж на лаві запасних не сидів. А по-друге, повторюсь, "Динамо" грало непогано.

Наостанок прошу оцінити гру "Арсеналу".

— Тренер лондонців Венґер не боїться працювати на експорт — продає гравців спокійно. Вієйра, Анрі, Глєб — колишні лідери пішли. Але довіра до молодих у Венґера настільки велика, що він не боїться випускати їх навіть у вирішальних матчах Ліги чемпіонів. От Бендтнер і довів правоту свого тренера.

Зараз ви читаєте новину «"Алієва я би підвісив за одне місце"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути