понеділок, 26 лютого 2007 16:40

Алдонін не відмовив Хіддінкові

  Євген Алдонін і Юлія Началова побралися через півроку після знайомства
Євген Алдонін і Юлія Началова побралися через півроку після знайомства

Українець за національністю Євген Алдонін, 27 років, минулого сезону став чемпіоном Росії та капітаном національної збірної РФ.

Народився Євген у Криму. У 16 років поїхав до Волгограда. Нині він — один із кращих опорних півзахисників першості Росії. Сім із половиною років Алдонін грав у "Роторі", три останні сезони — у московському ЦСКА. Торік одружився зі співачкою Юлією Началовою, а два місяці тому став батьком. Розмовляємо з ним по телефону. Він говорить російською.

Чи заслужено ЦСКА став чемпіоном Росії минулого сезону?

— Сподіваюся. Це був божевільний сезон, який, щоправда, дещо затьмарив виліт із розіграшу Ліги чемпіонів.

ЦСКА добре стартував у Лізі. Під час групового турніру хлопці трохи розслабилися?

— На такому рівні ми не могли розслабитися. Навантаження впродовж  сезону було величезним. Перед вирішальним матчем із "Порту" ми грали у Владивостоці. Був виснажливий переліт. Тому й забракло сили на матч із португальцями.

Ґус Хіддінк призначив вас капітаном збірної Росії. Чи у вас із ним гарні стосунки?

— У Хіддінка зі всіма однакові стосунки. Його пропозиція стала для мене приємною несподіванкою. Після перших загальнокомандних зборів голландець попросив мене залишитися і запропонував стати капітаном. Я, звісно, був не проти.

Що вас нині пов"язує з Україною, окрім мами та брата, які живуть у Ялті?

— У Криму в мене залишилося багато друзів. Та й узагалі прагну підтримувати дружні стосунки з українцями, які виступають або виступали в чемпіонаті Росії, наприклад, із моїм екс-одноклубником Богданом Шершуном, Максом Калініченком, Владом Ващуком. Постійно на зв"язку з Андрієм Карякой.

Зі збірної України ні з ким не знайомий

До торішнього чемпіонату світу збірна Росії не пройшла. А ось українці дійшли до чвертьфіналу. Якби ви не змінили українське громадянство на російське, теж могли б поїхати до Німеччини. Не шкодуєте про свій вибір?

— Ні, адже в Росії я знайшов свою команду й улюблену дружину. А зі збірної України ні з ким не знайомий. Але все одно минулого літа тримав за підопічних Олега Блохіна кулаки. Радий, що хлопці вдало виступили.

Як пройшла відпустка в зимове міжсезоння?

— У мене була сила-силенна приємних турбот, адже наприкінці листопада дружина подарувала мені доньку Віру. Вона важила 3 кілограми 700 грамів. Я через таку подію навіть відпросився у Валерія Газзаєва зі зборів в Іспанії, де ЦСКА готувалося до завершального поєдинку Ліги чемпіонів із німецьким "Гамбургом".

Як познайомилися з Юлією Началовою?

— Нас представив одне одному мій одноклубник Дейвідас Шемберас під час святкування перемоги ЦСКА в Кубку УЄФА 2005 року. Стосунки розвивалися стрімко, і торік 1 червня ми оформили їх офіційно.

Правда, що на вашому з Юлією весіллі співав Йосип Кобзон?

— Так, ми його запросили. А ще для гостей приготували 30-кілограмовий торт— його замовляла Юля. Святкували в московському ресторані "Ле Паризьєн", що перекладається як "Парижанин", — ми з дружиною дуже любимо і сам Париж, і французьку кухню.

У Москві ви вже прижилися?

— Спочатку такий великий мегаполіс мене дуже бентежив. Після Ялти та Волгограда різниця значна. Попервах почувався в Москві гостем. Та зараз уже звик до столичного ритму життя.

Рівень ЦСКА ви ще не переросли?

— Та ви що? Армійці — команда-чемпіон. Щоправда, російські журналісти часто сватають мене в клуби Західної Європи (Алдоніним цікавився французький "Марсель". — "ГПУ"). Але мене все влаштовує в ЦСКА.

1980, 22 січня — народився в Алупці, Крим
1996 — підписав контракт із волгоградським "Ротором"
2003 — перейшов до московського ЦСКА та почав грати за збірну Росії
2004 — став чемпіоном Росії
2005 — у складі ЦСКА виграв Кубок УЄФА
2006 — одружився з російською співачкою Юлією Началовою

Зараз ви читаєте новину «Алдонін не відмовив Хіддінкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути