пʼятниця, 19 жовтня 2007 16:34

"Якщо Ребров хоче піти — це його справа"

Автор: фото: PHL
  Йожеф Сабо має річний контракт із ”Динамо”
Йожеф Сабо має річний контракт із ”Динамо”

Із головним тренером київського "Динамо" Йожефом Сабо, 67 років, зідзвонюємося в четвер увечері. Він одразу попереджає, що інтерв"ю може дати тільки по телефону. Каже, що ніколи не скаржився на відсутність роботи, а останніми днями взагалі не залишає межі клубної бази в Кончі-Заспі. Розмовляємо російською.


Сьогодні "Динамо" грає із "Закарпаттям". Чи дасте перепочити основним гравцям перед вівторковим поєдинком проти "Манчестер Юнайтед"?

— Ще не знаю, чи ризикуватиму так, як у грі з "Нафтовиком". З Охтиркою я випустив резервістів, щоб ключові гравці були  свіжими в матчі Ліги чемпіонів проти "Спортінґа". Програли обидві ті зустрічі. З одного боку, вже обпікся. З другого — ті, на кого зроблять ставку в поєдинку проти "Манчестера", мають відпочити, бо в середині тижня грали за збірні.

20 жовтня "Манчестер Юнайтед" на виїзді грає з "Астон Віллою". Хтось із вашого тренерського штабу полетить до Бірмінгема?

— Ні. Інформації про "Манчестер" у нас достатньо. Живий перегляд цієї гри нічого не дасть. Хоча в запису обов"язково її переглянемо.

Яка ситуація з травмованими гравцями — Бангура, Діакате, Михаликом?

— Бангура та Діакате працюють в основній групі, Михалик приєднається до неї найближчим часом. У обоймі немає тільки Реброва — він травмований.

Ребров готовий залишити "Динамо". Чи правда, що у вас конфлікт із ним?

— Який конфлікт — я не розумію? Якщо він сам говорить, що хоче піти, то це вже його справа. Хай сам вирішує, що йому робити. Буде у формі — гратиме.

Фізичні кондиції Шовковського — на рівні. Він спустошений психологічно

В останніх двох міжнародних матчах голкіпер "Динамо" Шовковський пропустив п"ять м"ячів. Чим це пояснити?

— На нього останнім часом випало занадто велике навантаження. Фізичні кондиції воротаря — на рівні. Як на мене, він спустошений психологічно. Нічого, відійде.

На початку тижня контракт із "Динамо" підписав італієць Вінченцо Пінколіні — тренер з фізичної підготовки. Як у вас налагоджений контакт із ним?

— Чудова людина, чудовий фахівець — жодних проблем. Він же не з вулиці прийшов — працював з Арріґо Саккі, Фабіо Капелло, Карло Анчелотті. Тепер займається не тільки з першою командою, а і з "Динамо-2".

Подейкують, що прихід Пінколіні — плацдарм для появи в "Динамо" Альберто Дзаккероні чи Арріґо Саккі, які замінять вас на посаді головного тренера команди. Як реагуєте на це?

— У мене підписаний контракт на рік. Що буде далі, не хочу нині думати — навіщо? Гадаю, мій досвід допоможе динамівцям піднятися на певний рівень. Коли я прийняв "Динамо", команда була не в найкращому фізичному стані. Це підтвердив і Пінколіні.

Хто винен у цьому?

— А навіщо тепер шукати винних — ми що, політики? Не переводимо стрілки — ми працюємо.

17 вересня Резо Чохонелідзе офіційно представили як генерального директора "Динамо". 20 вересня ви замінили Анатолія Дем"яненка на посаді головного тренера команди. Чи правда, що з перших днів ви посварилися з Чохонелідзе і навіть заборонили йому з"являтися на базі?

— (Сміється.) Ну дурниці це, дурниці. Звідки ви таке взяли? Я знаю Резо понад десять років, коли він працював скаутом "Мілана" й приїжджав дивитися на Андрія Шевченка. Розповідав Чохонелідзе про сильні та слабкі сторони Андрія. Чому Резо в "Динамо"? Бо він — професіонал. Як і Буряк, Мунтян, Калитвинцев, Литовченко, Шматоваленко, які нині в нас працюють.

1940, 29 лютого — Йожеф Сабо народився в Ужгороді
1959 — став гравцем київського "Динамо"
1966 — зі збірною СРСР посів четверте місце на Кубку світу
1972 — у складі московського "Динамо" дійшов до фіналу Кубка кубків
1977 — розпочав тренерську кар"єру
1996–1999 — очолював збірну України
2007, 20 вересня — уп"яте став головним тренером "Динамо"
Чотириразовий чемпіон СРСР, дворазовий володар Кубка СРСР. У чемпіонатах СРСР провів 315 матчів, забив 49 м"ячів. За збірну СРСР — 41 матч, 8 м"ячів. Як тренер — дворазовий чемпіон України, дворазовий володар Кубка України

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Ребров хоче піти — це його справа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути