Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2021 05:10

Ахметов утратив інтерес до "Шахтаря"

— Що там дивитися той "Шахтар". "Вкинуть" швидко три голи і все. Я краще гляну розв'язку в біатлоні, — каже колега.

Частково я його розумію. "Вивіска" матчу "Шахтар" — "Львів" на любителя. Перші — незмінні, з сезону 2016/17, чемпіони України, другі — аутсайдери української прем'єр-ліги. Інша річ — фінал біатлонного сезону, де визнаному фавориту змагань Йоганнесу Бйо кинув виклик його співвіт­чизник, маловідомий Стурла Лаґрейд.

Біатлон закінчився без сенсацій. Бйо випередив земляка й виграв загальний залік Кубка світу. Натомість у футболі три "вкинув" не "Шахтар", а "Львів". Галичани перемогли — 3:2. Цим практично забезпечили підсумкове перше місце київському "Динамо". Сім очок за сім турів до закінчення турніру в чемпіонаті України не від­ігруються.

У серпні "Шахтар" програв суперкубок. Місяць тому — чвертьфінал Кубка першоліговому "Агробізнесу". Тож нинішній сезон команда закінчить без трофеїв. Головна причина невдачі — власник команди Рінат Ахметов охолонув до свого дітища. В Україні він давно виграв усе. Кубок УЄФА теж. Лігу чемпіонів не дістати. На донецькій "Донбас Арені" найближчим часом не зіграти.

Тож навіщо витрачати більше?

Ахметов прийшов до клубу в жовтні ­1996-го і створив систему, яка функціонує. Але як би якісно не працювали його підлеглі, ефективність знижується без твердої руки хазяїна. Це пройшов "Мілан", коли Берлусконі подавався в прем'єри Італії, або "Челсі", коли Абрамович мусив відбиватися від британських властей через його наближеність до президента Росії Путіна.

Обидва поверталися. "Мілан" вигравав Ліги чемпіонів, а Абрамович минулого літа дав 250 мільйонів на купівлю нових гравців, і цьогоріч планує виділити ­стільки ж.

Уболівальникам "Шахтаря" треба чекати, коли повернеться Ахметов.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов утратив інтерес до "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути