Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2007 16:55

Ахметов може вигнати Луческу

Автор: фото: REUTERS/Gleb Garanich
  Мірча Луческу працює головним тренером ”Шахтаря” 3,5 року. Нині його команда вперше за цей час не гратиме у плей-офф Кубка УЄФА
Мірча Луческу працює головним тренером ”Шахтаря” 3,5 року. Нині його команда вперше за цей час не гратиме у плей-офф Кубка УЄФА

Українські футбольні клуби припинили боротьбу в єврокубках. Київське "Динамо" тиждень тому програло п"ятий матч поспіль у груповому турнірі Ліги чемпіонів і втратило шанси на третє місце й можливість потрапити до Кубка УЄФА.

Донецькому "Шахтареві" для цього достатньо було у вівторок зіграти вдома внічию з португальською "Бенфікою". Якби гірники перемогли, то вийшли б до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Адже їхній головний конкурент — шотландський "Селтік" — поступився "Міланові". Проте донеччани програли — 1:2.

Цього сезону "Динамо" та "Шахтар" провели 11 матчів у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Виграли два, програли дев"ять. Забили 10 м"ячів, пропустили 27.

— Або я непридатний для Ліги чемпіонів, або група гравців не відповідає рівню команди. Не знаю, чи залишуся я на своїй посаді. Це вирішуватиме клубний президент, — зауважує після матчу з "Бенфікою" головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу, 62 роки.

Він очолює клуб з літа 2004 року. За цей час гірники тричі грали у груповому турнірі Ліги чемпіонів, не пробившись до нього тільки в сезоні 2005/2006. Тоді вони поступилися у кваліфікації італійському "Інтеру". Однак вийти до плей-офф "Шахтареві" не вдавалося — він постійно переходив з Ліги чемпіонів у 1/16 фіналу Кубка УЄФА. Нині команда вперше за часів Луческу не гратиме у плей-офф Кубка УЄФА.

Контракт Луческу з "Шахтарем" закінчується влітку 2009 року. За інформацією румунської преси, тренер отримує в Донецьку $ 266 тисяч на місяць. Він двічі зробив "Шахтар" чемпіоном України і виграв суперкубок-2005.

Раніше Луческу тренував збірні Румунії, італійські "Брешіа" та "Інтер".  З турецьким "Галатасарєм" він виграв суперкубок Європи-2000, а з "Бешикташем" став чемпіоном Туреччини.

— У матчі з "Бенфікою" донеччан знову підвели помилки в обороні, — каже "ГПУ" колишній наставник збірної України Анатолій Коньков, 58 років. — Голи "привезли" собі самі. Але огріхи в захисті — це звичне явище для "Шахтаря". Прикро вразило те, що атака здебільшого мовчала, варіативності у другому таймі їй не вистачало. Звичайно, треба враховувати і клас суперника: "Бенфіка" добре знала свою справу, завдяки Руй Кошті чітко обирала ритм гри. У гірників яскравого диригента наступу не було.

Переможцем у групі "D" став італійський "Мілан", який обіграв шотландський "Селтік" — 1:0. Єдиний м"яч у цій зустрічі забив 34-річний форвард Філіппо Індзаґі. Він став найкращим бомбардиром у історії єврокубків. На рахунку Індзаґі тепер 63 голи. У німця Герда Мюллера, який виступав у 70-ті роки, 62 м"ячі. Нападник англійського "Челсі" та збірної України Андрій Шевченко має 60 влучних ударів і йде третім.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов може вигнати Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути