Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2007 17:49

Ахметов хвалить Чигринського і Суркіса

  Ринат Ахметов робить запрошення, від яких неможливо відмовитися
Ринат Ахметов робить запрошення, від яких неможливо відмовитися

Із власником донецького "Шахтаря" Ринатом Ахметовим кореспондент "ГПУ" перетнувся тиждень тому поблизу столичного готелю "Прем"єр Палас". Мільярдер прибув до Києва, аби переглянути товариський матч "Динамо" — "Мілан".


Наприкінці серпня відбулося жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів. "Шахтар" гратиме з "Міланом", "Селтіком" та "Бенфікою". Які шанси мають "гірники", щоб уперше в історії вийти до плей-офф Ліги чемпіонів?

— У відсотковому відношенні наші шанси я не оцінюватиму — їх можна побачити в букмекерській конторі. Група в нас цікава, підібралися команди з різним ігровим стилем. Явний фаворит — "Мілан". Боротьба буде за друге місце. "Шахтар" може бути й другим, і третім, і четвертим.

Три роки тому "Шахтар" грав із "Міланом" і "Селтіком". Цей досвід корисний для команди?

— Не надаю значення історії. Головне, що нинішній "Шахтар" — команда кваліфікованих виконавців. Вони мають дві важливі речі: здорові амбіції та досвід виступу в Лізі чемпіонів.

За останній час "Шахтар" втратив Тимощука, Елано, Матузалема. Придбали — Ілсіньйо, Кастільйо, Лукареллі, Вілліана, Гладкого. Гра команди стане іншою?

— Побачимо. Ті, хто залишив команду, багато для неї зробили. Новачків же брали для того, щоб покращити результати команди.

Матузалем не відпрацював свій контракт і самовільно перебрався до іспанської "Сарагоси". Чого вас навчила історія з Мату?

— Нічого. Є контракт, є правила. Вердикт винесе ФІФА, а ми вже тоді робитимемо висновки.

Недавно головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу заявив про бажання повернути до команди Анатолія Тимощука. Це реально?

— Ні. Нині Тимощук — гравець "Зеніта". Трапляється у житті всяке, але говорити про його повернення передчасно.

Чи зростає рівень чемпіонату України?

— На мою думку — так. Чемпіонат стає конкурентоспроможнішим. Нині ми можемо програти команді, яка стоїть нижче за нас у турнірній таблиці, і це не буде сенсацією. Ми не можемо вигравати все — це й є показником нормального чемпіонату.

Експерти стверджують, що "Шахтар" має проблеми з центральними захисниками. Ви з цим згодні?

— Ні. Я вважаю, що центральні оборонці в нас дуже сильні. Повірте мені, таких якісних футболістів, як Дмитро Чигринський, у Європі зовсім небагато.

Хто нині входить до кола основних трансферних інтересів "Шахтаря"?

— (Сміється). Взимку побачите. Але ми й зараз потужно укомплектовані.

За мексиканця Кастільйо ви заплатили 20 мільйонів євро. Яку максимальну суму здатен заплатити за футболіста Ринат Ахметов?

— Ми конкуруємо на міжнародному ринку. Кажуть, що я можу завезти класного футболіста до українського чемпіонату тільки завдяки грошам. Це так. Щоб бути сильними в Європі, нам треба робити конкурентоспроможні запрошення.

Найважчий трансфер у історії "Шахтаря"?

— Якщо ми ставили перед собою мету — ці футболісти були в команді.


14 вересня відбудеться звітно-виборчий конгрес Національної футбольної федерації (ФФУ). Ви неодноразово виступали проти того, щоб фактичний власник "Динамо" Григорій Суркіс очолював ФФУ. Ваша позиція не змінилася?

Ахметов прямує до "мерседеса", відповідаючи, ретельно добирає слова:

— Під час виборів я не виступатиму й не голосуватиму. Скажу одне: Григорій Суркіс дуже багато зробив для розвитку українського футболу. Євро-2012 — це заслуга Суркіса та його команди.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов хвалить Чигринського і Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути