четвер, 18 січня 2007 16:13

Адріансе хоче стати третім

  Перед тим як очолити ”Металург”, Ко Адріансе працював з португальським ”Порту”. Він виграв чемпіонат та Кубок Португалії
Перед тим як очолити ”Металург”, Ко Адріансе працював з португальським ”Порту”. Він виграв чемпіонат та Кубок Португалії

Українські клуби, на відміну від європейських, основну селекційну роботу проводять не влітку, а взимку. Але поки що гучними трансферами не здивували навіть лідери.

Чемпіон "Шахтар" визначає свої орієнтири на ринку виходячи з ліміту на легіонерів. Тому гірники скуповують усіх більш-менш талановитих українців. Цієї зими до Шуста, Чигринського та Кучера приєдналися П"ятов і півзахисник Полянський. Воротар П"ятов долучиться до команди через півроку і складе конкуренцію Шустові, а Полянський із часом може замінити капітана Анатолія Тимощука.

— Гадаю, що взимку імениті новачки в нас не з"являться, — каже "ГПУ" генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін. — По-перше, ми укомплектовані. По-друге, щоб нормальні люди приїхали у наш неповноцінний чемпіонат, їм треба заплатити величезні гроші. Зараз на трансферному ринку наші скаути ведуть розвідувальну роботу, зокрема стосовно аргентинського нападаючого "Сан Лоренсо" Ескюеля Лавессі.

Палкін стверджує, що цієї зими ніхто з лідерів не залишить команди:

— Те, що Срну хоче ПСЖ, — його проблеми. Я не бачив жодного факсу ні від французів, ні від іншого клубу. Нікуди не підуть ані Марика, ані Матузалем, ані Елано. Гратимуть у нас, як миленькі, до закінчення контрактів.

Лідер чемпіонату, столичне "Динамо", на перший збір до Об"єднаних Арабських Еміратів вирушило без новачків. У киян поки що дві втрати. Нападаючого Верпаковскіса віддали в оренду іспанському "Гетафе". А півзахисник Пеєв виступатиме за російський "Амкар". Англійський "Блекберн" розглядав кандидатуру Несмачного, але до підписання контракту справа не дійшла. Не підшукали собі нових клубів Гавранчич та Алієв.

— Нам треба очиститися, — зауважує президент "Динамо" Ігор Суркіс, 48 років. — Знаєте, яка найбільша проблема нашого клубу? Перенасичення виконавцями.

Щоб нормальні люди приїхали у наш неповноцінний чемпіонат, їм треба заплатити величезні гроші

"Дніпро" виставив на трансфер колишнього форварда національної збірної Мелащенка. Натомість до команди прийшов Сергій Самодін, який був п"ятим у списку бомбардирів російської першої ліги. Торік він виступав за нижегородський "Спартак", а належав московському ЦСКА. На позиції опорного може зіграти Джаба Канкава з "Арсеналу". Кандидат до збірної України Максим Старцев посилив воротарську ланку. Із Харкова повернувся орендований "Металісту" півзахисник Рикун.

Головне придбання донецького "Металурга" — 59-річний голландський тренер Ко Адріансе. Його мета на нинішній сезон — пробитися до єврокубків. Поки що ця команда займає восьме місце. Від третього, що гарантує місце в Кубку УЄФА, донеччан відділяють вісім очок. "Металург" поповнився бразильським півзахисником Марсіньйо та нападаючим із "Шахтаря" Окодувою. Останній має виконати роль головного бомбардира, з якою не справляється Косирін.

Столичний "Арсенал" через невизначеність із фінансами втратив стрижневих гравців. Окрім Канкави, команда залишилася без захисника Романчука, який тренується з "Динамо", та нападаючого Джакобії. Грузин повернувся до "Металіста".

"Металіст" втратив Рикуна, зате домовився з "Шахтарем" щодо продовження оренди нападаючого Фоміна.

Львівські "Карпати" попрощалися з нігерійським форвардом Ідахором. А молдаванина Голбана відпустили до німецького "Айнтрахту" з Брауншвейга. У нападі тепер за всіх доведеться відпрацьовувати бразильцеві Батишті.

"Чорноморець" змінив тренера воротарів: місце Володимира Вебера зайняв Володимир Циткін. Його новий підопічний Володимир Гаєв прийшов із бухарестського "Динамо". А Геннадія Альтмана виставили на трансфер. Поповнив лави одеситів також півзахисник Коритько. Він виступав за запорізький "Металург", а належав російському "Тереку".

Запоріжці повернули собі з донецького "Металурга" півзахисника Армена Акопяна.

"Ворскла" орендувала на рік у "Шахтаря" півзахисника Пуканича та нападаючого Левигу.

"Іллічівець" поповнився опорним півзахисником "Динамо" Оберемком.

А найбільшу активність на трансферному ринку серед аутсайдерів виявляють "Кривбас" та "Зоря". В обох командах  нові головні тренери. Криворожців очолив Олег Таран і повіз на турецький збір групу потенційних новачків. Серед них — колишні дніпропетровці Бідненко та Костишин.

Екс-наставник "Кривбаса" Олександр Косевич очолив "Зорю". Він змінив на посаді Анатолія Волобуєва, який обіймав її один день. "Залізний" дебютант у луганців один — голкіпер алчевської "Сталі" Комарицький. Він — єдина втрата алчевців.

Тренер "Харкова" Володимир Безсонов запросив атакуючого півзахисника "Чорноморця" Лошанкова. А для того, щоб посилити флангову гру, переглядає півзахисника "Зорі" Смалька.

Зараз ви читаєте новину «Адріансе хоче стати третім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути