четвер, 06 травня 2010 00:30

Абрамович витратив на зарплати в "Челсі" 197 мільйонів євро

Автор: фото: REUTERS/Oleg Popov
  Роман Абрамович зі своєю подругою Дарією Жуковою
Роман Абрамович зі своєю подругою Дарією Жуковою
За один тур до закінчення змагань у англійській прем"єр-лізі один із фінансових порталів оприлюднив витрати учасників на заробітну платню своїм гравцям. Враховували повні оклади футболістів, тренерів та всіх працівників клубу.

Лідером рейтингу став лондонський "Челсі". Власник клубу Роман Абрамович заплатив своїм співробітникам 197 млн євро. На другому місці — "Манчестер Юнайтед". Брати Ґлейзери, американці, які утримують чемпіона країни 2007–2009-го, витратили 141 млн євро. Третій — "Арсенал" (120 млн), на четвертій сходинці "Ліверпуль" — 103 млн.

Абрамович купив "Челсі" влітку 2003 року. А 2005-го клуб здобув титул чемпіона Англії — уперше за 50 років. Наступного сезону "аристократи" повторили успіх. У нинішньому — дуже близькі до того, щоб здобувати титул і перервати гегемонію МЮ.

Проте власника "Челсі" почали вважати скнарою. Відомий англійський футболіст Стен Коллімор у своїй колонці в "Дейлі Мейл" наголошує, що влітку команда має поповнитися п"ятьма вихованцями клубної школи. Це означатиме, що Абрамович надалі не має наміру витрачати безмежні кошти на гравців, як свого часу на Шона-Райта Філліпса (40 млн євро) чи Андрія Шевченка (45 млн євро).

Зміну ставлення мільярдера до "Челсі" пов"язують з його особистим життям. Роман розлучився з дружиною і платить їй аліменти. Більшу увагу бізнесмена, ніж футбольний клуб, привертає його подруга — росіянка Дарія Жукова. А гроші Абрамович витрачає тепер на яхти. Недавно він добудував судно "Екліпс". Воно обійшлося у $ 500 млн.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович витратив на зарплати в "Челсі" 197 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути