Ексклюзиви
пʼятниця, 01 червня 2018 06:40

17-річного гравця "Динамо" порівнюють із Циганковим і Ярмоленком

Хоч би скільки київське "Динамо" викидало грошей на легіонерів — глобальних успіхів не мало. Результати показували тільки команди з українських гравців, власних вихованців.

Навесні у складі "Ди­намо" в деяких матчах виходили одразу сім власних вихованців. Це високий показник для команди, яка бореться за внутрішні титули та грає в матчах на виліт у Лізі Європи. Таке можливо в клубах, що приділяють багато уваги роботі власної академії чи тільки спираються на свої кадри, як це робить іспанський " Атлетик" із Більбао — за ­команду мають грати тільки баски.

Академія "Динамо" зав­жди була багата на таланти. Але не завжди гравці мали довіру в першій команді. Досвід поєднання провідних зарубіжних методологій і власних традицій призводить до більш швидкого прогресу та розвитку гравців. Це не залишається без уваги головного тренера київського клубу Олександра Хацкевича. Тим паче, що фінансова ситуація така, що без власних вихованців в українському футболі майже не обійтися.

Усім відомі прізвища Циганкова, Шапаренка, Шепелева, Беседіна, Бурди. Вони стали не тільки провідними гравцями "Динамо", але і всі отримали виклик на найближчі товариські матчі національної збірної. На цьому таланти академії "Динамо" не закінчуються. Є ще цілий ряд перспективних гравців, які в найближчий час можуть стати гравцями основного складу "Динамо".

Віталій Миколенко, 19 років

У цьому сезоні вже виходив за першу команду. Зокрема, в останніх матчах сезону проти "Шахтаря" та "Зорі". Може грати в центрі оборони та лівому фланзі. В першій команді грає саме флангового захисника. Один із лідерів збірної 19-річних, яка в липні зіграє в фінальній частини Євро. Має лідерські якості та гарний перший пас.

Назарій Русін, 19 років

У сезоні 2017/18 вихованець закарпатського футболу вже виходив за першу ­команду та забивав в Лізі Європи албанському " Скендербеу", а в Кубку України — чернігівській "Десні". Зимові збори першої команди пропустив через травму. Діє на позиції нападаючого. Має гарне відчуття голу, завжди націлений на ворота суперника.

Денис Попов, 19 років

Улітку зазнав тяжкої травми в матчі першості дублерів. Перспективний центральний захисник із гарним вибором позиції, умінням вести силову боротьбу та грою в повітрі. Взимку був на зборах із першою командою, де залишив хороше враження. За повного одужання має всі шанси допомогти основній команді на проблемній позиції в центрі захисту.

Богдан Леднєв, 20 років

Один із лідерів дублюючого складу. За першу команду тільки раз вийшов на заміну. Діє на позиції правого півзахисника. Хоч сам киянин, виховувався в системі "Дніпра". Мав запрошення від іспанської "Малаги", але обрав "Динамо". Швидкий, технічний із гарним ударом.

Георгій Цітаїшвілі, 17 років

Лівий півзахисник. Свого часу проходив перегляд в Академії "Барселони", але опинився в Києві. Фланговий футболіст із хорошою швидкістю, технікою, вмінням віддавати передачі та завершувати атаки самому. Незважаючи на юний вік, є вже одним із лідерів дуб­люючого складу "Динамо". В фінальній грі Кубка України проти "Шахтаря" вийшов на заміну. Має всі перспективи вирости в одного із найсильніших гравців країни.

Ахмед Алібеков, 20 років

Універсальний гравець, який може зіграти як в центрі захисту, так і в середині поля. Має гарне розуміння футболу, сильний у відборі, виборі позиції, добре працює із м'ячем, вміє починати атаки, оборонятися. Навесні встиг кілька разів вийти на заміну за першу команду.

Євген Смирний, 19 років.

Діє на позиції центрального півзахисника. За першу команду виходив в основному складі кубкової гри проти "Олександрії". За манерою гри чимось схожий на Сидорчука чи Буяльського — також працьовитий гравець, але результативніший. Став один із найкращих бомбардирів дублю­ючого складу — забив 10 м'ячів. Весняну частину сезону пропустив через травму.

Вікентій Волошин, 17 років

Один із головних сподівань "Динамо". Його порівнюють із Віктором Циганковим або Андрієм Ярмоленком. Але Волошин більш різноплановий гравець. Може зіграти як на фланзі, так і в півзахисті. Креативний, має футбольне мислення, вміє індивідуально вирішувати епізод. Волошин уже попав на карандаш селекціонерам "Ювентуса" й "Аякса", виступаючи за юнацькі збірні України, повідомляють ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «17-річного гравця "Динамо" порівнюють із Циганковим і Ярмоленком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути